tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σπαγγέτι "Αματριτσιάνα"

Αυτή η μακαρονάδα μου προέκυψε κατά λάθος…αλλά   πολλές  φορές  τυχαία  πετυχαίνουμε το  καλύτερο αποτέλεσμα  .. . και όχι  όταν παίρνουμε τη ζυγαριά και το….μοιρογνωμόνιο και μετράμε το παραμικρό.. Τις προάλλες είχα φτιάξει πίτσες.  Από τα υλικά που χρησιμοποίησα περίσσεψαν λίγα λαχανικά (μια χούφτα φρέσκα μανιτάρια , μια χούφτα πιπεριές , άλλη μια χούφτα κομμένο , ξερό κρεμμύδι και λίγες χοντοκομμένες ροδέλες φρέσκιας ντομάτας. Όλα μαζί λοιπόν τα φύλαξα σ' ένα μπωλάκι στο ψυγείο και σήμερα κατέληξαν στην κατσαρόλα και τελικά...σε ένα υπέροχο πιάτο με ζυμαρικά .

Δείτε τα:

amatritsiana1

Yλικά  (τα γράφω με τον ιδιαίτερο τρόπο που προέκυψαν κι όχι με ακριβείς ποσότητες.) :

1 χούφτα φρέσκα , λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες

1 χούφτα ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 χούφτα λωρίδες από έγχρωμες  πιπεριές

4-5 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας

1 κούπα τριφτή ντομάτα 

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη στην πρέσσα

λίγα φυλλαράκια βασιλικού

1 σφηνάκι λευκό κρασί

6-8 κ.σ. λάδι

Αλάτι και πιπέρι

1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης!

{webgallery}

kotopoylo xrvmata3amatritsiana2spaggeti ntomatinia3{/webgallery}

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και προσθέτω τα μανιτάρια , τις πιπεριές , τα κρεμμύδια και τις ροδέλες ντομάτας. Αφού τα σωτάρω για λίγη ώρα , σβήνω με το κρασί , προσθέτω την τριμμένη ντομάτα , το σκόρδο , το βασιλικό, ρίχνω αλάτι και πιπέρι , χαμηλώνω λίγο τη φωτιά  και μαγειρεύω για 15 λεπτά.  Όταν η σάλτσα  ''δέσει'' καλά την προσθέτω πάνω στα ζυμαρικά και το πιάτο  είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!

Θα μπορούσαμε να γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο , σκληρό τυρί αλλά δεν μου αρέσει να " σκεπάζουμε " όλα τα πιάτα με το τυρί...Θα πρότεινα λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.... ;)

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Κύρια Πιάτα Σπαγγέτι "Αματριτσιάνα"