tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σολομός με σπαράγγια

Το πιο απλό και συγχρόνως το πιο ευφάνταστο πιάτο που περιέχει δυο αγαπημένα υλικά θα φτιάξουμε σήμερα! Θα αρωματίσουμε , θα ψήσουμε τον αγαπημένο σολομό και θα τον συνοδεύσουμε με το απόλυτο , μαγικό ανοιξιάτικο λαχανικό , τα σπαράγγια. Δεν  έχω λόγια για να περιγράψω τη φίνα γεύση που προκύπτει από το αρμονικό "πάντρεμα"  των δύο αυτών ιδιαίτερων και εξαιρετικών υλικών. Το άρωμα του εστραγκόν στο σολομό επιβάλλεται ενώ το ξύσμα λεμονιού , το τζίντζερ και το σκόρδο συμπληρώνουν την απόλαυση. Το λίγο βούτυρο θεωρείται απαραίτητο συστατικό στο σωτάρισμα των σπαραγγιών…Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα λίγων λεπτών και η απόλαυση είναι κυριολεκτικά …στο πιάτο μας.

solomos sparaggia1

Υλικά για κάθε μία μερίδα:

1 φέτα σολομού

8-10 σπαράγγια (ζεματισμένα και στραγγισμένα)

Εστραγκόν (κατά βούληση)

Ξύσμα και χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Λίγο  τζίντζερ τριμμένο

1 κ.γλ. βούτυρο

4 κ.σ. λάδι

Αλάτι

solomos sparaggia2solomos sparaggia3solomos sparaggia4solomos sparaggia5solomos sparaggia6solomos sparaggia7solomos sparaggia9solomos sparaggia8solomos sparaggia10solomos sparaggia11solomos sparaggia12solomos sparaggia13

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε σε ένα μπωλ τα σπαράγγια και το σολομό , τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο (κυρίως τα σπαράγγια γιατί ο σολομός έχει τη δική του λιπαρή ουσία)  και το εστραγκόν. Πασπαλίζουμε το σολομό με το ξύσμα λεμονιού , το τριμμένο τζίντζερ , και λίγο από το σκόρδο.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό σκεύος στη φωτιά και όταν κάψει τοποθετούμε εκεί το σολομό και τον αφήνουμε να πάρει χρώμα και να ροδίσει για λίγα λεπτά . `Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας γυρίζουμε το σολομό να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά. Οταν είναι έτοιμος τον μεταφέρουμε σε ένα πιάτο , προσθέτουμε στο σκεύος τις άλλες 2 κ.σ. λάδι και τη 1 κ.γλ. βούτυρο. Όταν κάψουν αραδιάζουμε εκεί τα σπαράγγια με το υπόλοιπο τριμμένο σκόρδο  και τα σωτάρουμε για δυο-τρία λεπτά. Τα μεταφέρουμε στο πιάτο μαζί με το σολομό και σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο χυμό λεμονιού.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...