tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σολομός με αρωματικό λαδολέμονο (με θυμάρι , ροζ πιπέρι , εστραγκόν , δεντρολίβανο)

Αυτό το κομμάτι ψαριού με τη χαρακτηριστική γεύση και το ακόμα πιο χαρακτηριστικό χρώμα έχει πολλούς λόγους να είναι αγαπημένο: Πρώτα-πρώτα είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά και συνεπώς ωφέλιμο για τον οργανισμό. Επιπλέον  είναι πεντανόστιμο και μπορεί να το απολαύσει κανείς με πολλούς τρόπους και πολλές μεθόδους μαγειρέματος , συνοδευμένο με ένα σωρό υλικά ενώ τέλος είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία μα απλές , προσεκτικές κινήσεις. Σήμερα θα το ψήσουμε , θα το περιλούσουμε με ένα αρωματικό λαδολέμονο και θα το απολαύσουμε με τον καλύτερο τρόπο…

solomos aromatiko ladolemono1

Υλικά:

4 φέτες φιλεταρισμένου φρέσκου σολομού

Λίγο αλάτι

Για το αρωματικό λαδολέμονο:

60 ml ελαιόλαδο

Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι

1 κ.γλ. ροζ πιπέρι

1 κ.γλ. εστραγκόν

1 κ.γλ. θυμάρι

1 κ.γλ. δεντρολίβανο

solomos aromatiko ladolemono2solomos aromatiko ladolemono3solomos aromatiko ladolemono4solomos aromatiko ladolemono5solomos aromatiko ladolemono6solomos aromatiko ladolemono7

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα σολομού. Τα αλατίζουμε και τοποθετούμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό σκεύος. Όταν κάψει καλά τοποθετούμε πάνω τα φιλέτα και τα αφήνουμε να σχηματίσουν κρούστα για 2-3 λεπτά. Με προσοχή γυρίζουμε τα φιλέτα κι από την άλλη πλευρά για να σχηματίσουν κι από εκεί κρούστα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρέυομε τα φιλέτα σολομού για λίγα λεπτά ακόμα από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα φιλέτα να σταθούν ενώ ετοιμάζουμε το λαδολέμονο.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και τα χτυπάμε δυο-τρεις φορές μέχρι να “σπάσει” το ροζ πιπέρι και να ενωθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε τότε τα φιλέτα στο πιάτο , περιλούζουμε με το αρωματικό λαδολέμονο και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...