tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο με γκαράμ μασάλα και σως σόγιας

Το γκαράμ μασάλα δεν είναι μπαχαρικό , είναι ένα μίγμα πολλών , αγαπημένων μπαχαρικών που παραπέμπει στην ινδική κουζίνα με την πικάντικη , δυνατή γεύση και τα αρώματα να ξεχειλίζουν και να μεθούν όποιον τα δοκιμάσει. Αποτελείται κυρίως από δάφνη , κύμινο , μπαχάρι , μοσχοκάρυδο , κανέλα , γαρύφαλλο και μπόλικο πιπέρι. Μεταμορφώνει το υλικό που συνοδεύει και απογειώνει το πιάτο. Το αδιάφορο και άνοστο κομμάτι από φιλέτο κοτόπουλου που φτιάχνουμε σήμερα θα μετατραπεί σε ένα υπέροχο πιάτο με μεθυστική γεύση και μια μελωμένη σαλτσα που θα το κάνει ανεπανάληπτο.

kotopoylo garam masala1

Υλικά:

4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλου

Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για την επιφάνεια

Μπόλικο γκαράμ μασάλα

Λίγο αλάτι

χυμό από ένα λεμόνι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. σως σόγιας

kotopoylo garam masala2kotopoylo garam masala3kotopoylo garam masala4kotopoylo garam masala5kotopoylo garam masala6kotopoylo garam masala7

Εκτέλεση:

Φροντίζουμε ώστε τα κομμάτια κοτόπουλου να είναι πεπλατυσμένα και ομοιόμορφα σε πάχος. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε. Τα αλατίζουμε , τα πασπαλίζουμε με το μίγμα γκαράμ μασάλα και με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Κάνουμε με τα δάχτυλά μας για λίγα λεπτά μασάζ σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων. Παράλληλα τοποθετούμε στη φωτιά ένα πλατύ σκεύος με παχύ πάτο και περιμένουμε να κάψει. Όταν κάψει αραδιάζουμε μέσα τα φιλέτα και περιμένουμε για λίγα λεπτά ώστε να ροδίσει καλά και να ξεκολλάνε από τον πάτο του σκεύους. Με μια λαβίδα τα γυρίζουμε ώστερ να πάρουν χρώμα κι από την άλλη πλευρά. Όταν τελειώσουμε με αυτή τη διαδικασία προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αμέσως μετά το λάδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε το σκεύος και μαγερεύουμε για 25-30 λεπτά ακόμα. Τέλος ξεσκεπάζουμε το φαγητό , προσθέτουμε τη σως σόγιας και αφήνουμε το φαγητό να πάρει λίγες βράσεις ακόμα και να μελώσει. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι τύπου Μπασμάτι ή ψητές πατάτες.

Καλή όρεξη!

Σημ. : -Ενδεικτικά ανέφερα την ποσότητα των τεσσάρων φιλέτων κοτόπουλου στα οποία αντιστοιχεί η συγκεκριμένη ποσότητα υλικών. Μπορούμε να προσαρμόσουμε τα υλικά , ανάλογα με τις ανάγκες μας.

- Το μίγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα θα το βρούμε σε όλα τα μπαχαράδικα.

-Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε και το ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο).

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...