tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Βίδες ολικής άλεσης με σάλτσα και cottage cheese στο φούρνο

Πριν κάποια χρόνια τα ζυμαρικά με αλλαντικά και τυριά “γκρατιναρισμένα” στο φούρνο με κρέμα γάλακτος ή κάποια άλλη σάλτσα θεωρούνταν ένα “πρωτοποριακό” πάτο. Τώρα πια διεκδικεί το τίτλο του comfort food και θεωρείται ένα κλασικό πιάτο , μια σταθερή αξία στο οικογενειακό τραπέζι και στις καθημερινές , διατροφικές συνήθειες μιας οικογένειας. Αυτή τη φορά το πυρέξ μου το ετοίμασα με ιδιαίτερη σπουδή και πολλή φροντίδα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Δε χρησιμοποίησα μόνο κρέμα γάλακτος αλλά αξιοποίησα το υγρό που προέκυψε από το βράσιμο των ζυμαρικών μαζί με μια αρωματική σάλτσα ντομάτας που έδεσε πολύ αρμονικά με τα αλλαντικά και τα τυριά. Τόσο απλά , τόσο γευστικά…

vides soyfle me cotage cheese1

Υλικά:

1 πακέτο τριβελάκι ολικής άλεσης (500 γρ.)

1 κουτί ντοματάκι κονκασέ

5 κ.σ. λάδι

Θυμάρι , πάπρικα , βασιλικό , σκόρδο σε σκόνη , αλάτι και πιπέρι

200 γρ.  cottage cheese

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

150 γρ. μπέικον (ή φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό)

200 γρ. ένταμ τριμμένο

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 μεγάλο αυγό

2 κουτάλες της σούπας (αυτή που σερβίρουμε) υγρό από τα βρασμένα ζυμαρικά

vides soyfle me cotage cheese2vides soyfle me cotage cheese3vides soyfle me cotage cheese4vides soyfle me cotage cheese5vides soyfle me cotage cheese6vides soyfle me cotage cheese7vides soyfle me cotage cheese8vides soyfle me cotage cheese9vides soyfle me cotage cheese10vides soyfle me cotage cheese11vides soyfle me cotage cheese12vides soyfle me cotage cheese13

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που υποδεικνύει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε αφού πρώτα φυλάξουμε το αμυλούχο νερό που χρειαζόμαστε.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα με το λάδι και τα αρωματικά , το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε , ανακατεύοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8 λεπτά περίπου.

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το cottage cheese , το κεφαλοτύρι και το μπέικον (ή το φιλέτο γαλοπούλας )  ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Αδειάζουμε το περιεγχόμενο μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25x 30 . Σκορπίζουμε από πάνω , ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια το ένταμ και τη γραβιέρα.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος , το αυγό και το αμυλούχο νερό και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιλούζουμε με το υγρό αυτό μίγμα τα ζυμαρικά όπως είναι μέσα στο πυρέξ.

Ψήνουμε σε προθερμασμέμο φούρνο , στους 180ο για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

Μόλις είναι έτοιμο , περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...