tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τριβελάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπέικον

Λίγα ζυμαρικά , λίγη σάλτσα ντομάτας , λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού , μπόλικα καραμελωμένα κρεμμύδια και λίγο τραγανό μπέικον…και αυτό ήταν! Ένα πιάτο χορταστικό , εύκολο και πεντανόστιμο , καθημερινό με τα πιο εύκολα και προσιτά υλικά και χωρίς απαιτήσεις .

Γιατί σε κάθε σπίτι υπάρχει τουλάχιστον ένα “μακαρονάς” που δε βαριέται ποτέ τα πιάτα ζυμαρικών και δε χορταίνει ποτέ…

tribelaki karamelvmena kremmydia1

Υλικά:

1 πακέτο τριβελάκια (ολικής άλεσης)

6-8 φέτες μπέικον

4 κ.σ. λάδι 

4 ξερά κρεμμύδια

2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη

1 κούπα τριφτή ντομάτα

6-8 κ.σ. λάδι

1 χούφτα φρέσκο , ψιλοκομμένο βασιλικό

Αλάτι και θυμάρι

1 καυτερή πιπερίτσα προαιρετικά

tribelaki karamelvmena kremmydia2tribelaki karamelvmena kremmydia3tribelaki karamelvmena kremmydia4tribelaki karamelvmena kremmydia5tribelaki karamelvmena kremmydia6tribelaki karamelvmena kremmydia7tribelaki karamelvmena kremmydia8tribelaki karamelvmena kremmydia9tribelaki karamelvmena kremmydia10tribelaki karamelvmena kremmydia11

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια , τα κόβουμε σε φέτες , τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Παράλληλα βάζουμε στη φωτιά ένα  αντικολλητικό σκεύος και όταν κάψει βάζουμε τις φέτες μπέικον και τις ροδίζουμε πολύ καλά κι απ’ τις δύο πλευρές ώστε να είναι τραγανές. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και τις φυλάμε για το τέλος , για το σερβίρισμα. Ρίχνουμε τότε στο ίδιο σκεύος τις 4 κ.σ. λάδι  και όταν ζεσταθεί , ρίχνουμε τα κρεμμύδια , τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη , τα ραντίζουμε με το ξύδι και τα ανακατεύουμε διαρκώς , μέχρι να αποκτήσουν καστανό χρώμα και να καραμελώσουν . Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φυλάμε μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά , τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τις 8 κ.σ. λάδι , την ντομάτα και την καυτερή πιπερίτσα , αλάτι και θυμάρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-8 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και στο τέλος προσθέτουμε και τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τον φρεσκοκομμένο βασιλικό. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει μια βράση το περιεγχόμενο της κατσαρόλας ώστε να “δέσουν” οι γεύσεις και τα υλικά. Προσθέτουμε τότε και τα βρασμένα ζυμαρικά , και όσο από το νερό των ζυμαρικών χρειάζεται ώστε να μην είναι στεγνό το φαγητό. 

Μοιράζουμε στα πιάτα προσθέτοντας λίγες φέτες ροδοψημένο μπέικον και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού. Αν δε χρησιμοποιήσουμε καυτερή πιπερίτσα επιβάλλεται το πιπέρι.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...