tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ομελέτα με μανιτάρια και ντοματίνια

Είναι ένα ζεστό πρωινό Σαββάτου κι ο Σεπτέμβρης έχει προχωρήσει αρκετά…Η διάθεση χαλαρή κι εμένα μου γεννήθηκε έντονα η επιθυμία να πάω στη θάλασσα να κάνω μια βουτιά και όλα συνεργούν προς αυτή την κατεύθυνση: Κάποιες δουλίτσες που μπορούν να μετατεθούν , κάποιο ραντεβού που αναβλήθηκε , κάποιες υποχρεώσεις που μπορούν να περιμένουν. Το μόνο που δεν έχω προνοήσει είναι το μεσημεριανό φαγητό και σ’ αυτό δεν κάνω εκπτώσεις αφού μ’ αρέσει τόσο να ασχολούμαι με την κουζίνα μου. Μπορεί να είναι κάτι γρήγορο και να μη θέλει χρόνο προετοιμασίας και μαγειρέματος αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είναι κάτι πρόχειρο και βιαστικό…Ετοίμασα λοιπόν μια ομελέτα με σωταρισμένα μανιτάρια , ντοματίνια και πιπεριές , κορφολόγησα και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό από τη γλάστρα μου και γύρισα το χρόνο λίγο πίσω φέρνοντας για λίγο το καλοκαίρι που μόλις αφήσαμε…ανάλαφρο και δροσερό όπως το πιάτο που ετοίμασα…

omeleta manitaria ntomatinia1

Υλικά:

5 αυγά

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

8-10 ντοματίνια κομμένα στα δυο

1 μικρή πιπεριά σε λωρίδες

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

5 κ.σ. λάδι

Αλάτι , πιπέρι , σκόρδο σε σκόνη και λίγο θυμάρι

100 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια

omeleta manitaria ntomatinia2omeleta manitaria ntomatinia3omeleta manitaria ntomatinia4omeleta manitaria ntomatinia5omeleta manitaria ntomatinia6omeleta manitaria ntomatinia7omeleta manitaria ntomatinia8omeleta manitaria ntomatinia9

Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα μανιτάρια για να σωταριστούν. Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο , το σκόρδο σκόνη και το θυμάρι.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα ντοματίνια και την πιπεριά. Αφού μαραθούν κι αυτά , χτυπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπωλ με ένα πιρούνι (προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι εδώ) και τα αδειάζουμε στο τηγάνι . Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και περιμένουμε να πάρει χρώμα. Τότε σκορπίζουμε από πάνω το μαϊντανό και το τυρί και όταν ενσωματωθούν στην ομελέτα , με τη βοήθεια ενός δίσκου ή σκεπάσματος κατσαρόλας αναποδογυρίζουμε την ομελέτα για να πάρει χρώμα κι από την άλλη πλευρά. Περιμένουμε ένα-δυο λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Aναποδογυρίζουμε στο πιάτο την ομελέτα για να έρθει από πάνω η "καλή" πλευρά με το τυρί και το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με καψαλισμένο ψωμί και με παγωμένο λευκό κρασί.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...