tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γαύρος στο φούρνο με σκόρδο και βασιλικό

Πόσο μα πόσο λατρεύω αυτό το φαγητό! Ο γαύρος στα καλυτερά του…Ένα ψαράκι αγαπημένο , ωφέλιμο και πεντανόστιμο , ένα ψάρι ταυτόσημο με το καλοκαίρι και τη γέυση της αλμύρας και της θάλασσας! Το ψήνουμε με μπόλικο φρέσκο ελαιόλαδο , το εμπλουτίζουμε με τους χυμούς της φρέσκιας ντομάτας , το αρωματίζουμε με σκορδάκι και το απογειώνουμε με το αξεπέραστο άρωμα του βασιλικού. Απο 'κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά…Σερβίρουμε το φαγητό μας με αγάπη , το συνοδεύουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί , το συνδυάζουμε με ένα παγωμένο λευκό ή ροζέ κρασί και το απολαμβάνουμε γεμάτοι ευγνωμοσύνη για τις απλές μα σπουδαίες στιγμές που μας χαρίζει το ελληνικό καλοκαίρι….

gayros me basiliko1

Υλικά:

1 κιλό περίπου φρέσκο γαύρο

3-4 σκελίδες σκόρδο

1-2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

Αλάτι , πιπέρι 

1 χούφτα φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού

gayros san tiganitos3gayros me basiliko2gayros me basiliko3gayros me basiliko4

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα ψάρια και τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψάκι και τα αλατοπιπερώνουμε . Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε στους 190ο βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε απλωτό σκέυος ώστε να μην σκεπάζονται τα ψάρια αλλά να ψηθούν ομοιόμορφα πάνω -κάτω χωρίς να χρειαστούν γύρισμα. Αν ωστόσο είναι απαραίτητο , τα γυρίζουμε με προσοχή για να μη διαλυθούν και τα ψήνουμε για λίγο κι από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...