tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φιλετάκια κοτόπουλου με pesto βασιλικού και λαδοτύρι Μυτιλήνης

Ήταν μια συνηθισμένη , μάλλον βαρετή μέρα , όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου. Από την άλλη άκρη της γραμμής...χιλιόμετρα μακρυά μα τόσο κοντά μου , άκουσα μια λατρεμένη φωνή να μου μιλά…Μιλήσαμε αρκετά , με “μάλωσε" λιγάκι γιατί με άκουσε κουρασμένη , είπαμε τα νέα μας , γελάσαμε….Κλείνοντας με ρώτησε: "Τι ετοιμάζεις σήμερα για φαγητό;” Φιλέτο κοτόπουλο στο σχαροτήγανο απάντησα σχεδόν μηχανικά. Όταν έκλεισα το τηλέφωνο η θετική ενέργεια που είχα εισπράξει μαζί με την πληθωρική αγάπη που ένιωσα να με αγκαλιάζει , ως δια μαγείας μετατράπηκαν σε έμπνευση , μετάλλαξαν τη συνηθισμένη , τυπική διαδικασία και με οδήγησαν σε μια εμπνευσμένη δημιουργία που την απολαύσαμε δεόντως…Ας έχουμε ένα παράθυρο ανοιχτό στα συναισθήματα αφού η αγάπη κάνει θαύματα και χαρίζει χρώμα , άρωμα , γεύση στη ζωή μας….

kotopoylo pesto

Υλικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου από στήθος 

150 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης κομμένο σε μακρόστενα κομματάκια

4 κ.σ. σάλτσα pesto βασιλικού (συνταγή θα βρούμε αν κάνουμε κλικ εδώ)

4 κ.σ. λάδι

Μίγμα μπαχαρικών για κυνήγι ή κρέας (όχι για κοτόπουλο γιατί περιέχει κάρρυ και δεν ταιριάζει εδώ)

Αλάτι και πιπέρι

Και λίγο ακόμα λάδι για το ψήσιμο

kotopoylo pesto2kotopoylo pesto3kotopoylo pesto4kotopoylo pesto5kotopoylo pesto6kotopoylo pesto7kotopoylo pesto8kotopoylo pesto9kotopoylo pesto10kotopoylo pesto11

Εκτέλεση: 

 Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου , τα στεγνώνουμε και τα ανοίγουμε πάνω σε βάση κοπής όπως όταν ετοιμάζουμε σνίτσελ . Τα αλατίζουμε και απλώνουμε σε καθένα από αυτά μια κ.σ. σάλτσα pesto βασιλικού και λίγα κομματάκια λαδοτύρι. Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολό και φροντίζουμε να τα κλείσουμε καλά με οδοντογλυφίδες. Τα αλατίζουμε λίγο ακόμα και τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και με το μίγμα μπαχαρικών. Ρίχνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι , το βάζουμε στη φωτιά κι όταν ζεσταθει καλά βάζουμε τα φιλέτα. Τα ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές ώστε να κάνουν μια ρόδινη κρούστα και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τόσο ώστε να χωράνε ίσα-ίσα το ένα πλάι στο άλλο. Προσθέτουμε  όλα τα υγρά από το αντικολλητικό τηγάνι , ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο , σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο , στους 200ο για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε κι αν χρειαστεί ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα τα φιλέτα.

Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε τα φιλέτα συνοδευμένα με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή ρύζι ή σαλάτα.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...