Μοσχαράκι κρασάτο

Όλοι γνωρίζουμε την τηγανιά και την απολαμβάνουμε καμωμένη με χοιρινό κρέας κατ’ εξοχήν “σβησμένο” με λεμόνι ή με κρασί. Είναι εξαιρετικό , κλασικό φαγητό που ενδείκνυται για κρασομεζές συνοδευμένο με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες. Κάποιες φορές κάνουμε τηγανιά κοτόπουλου. Νομίζω λοιπόν πως πρέπει σε αυτή την λίστα να προσθέσουμε και το μοσχαρίσιο κρέας! Επιλέγουμε λοιπόν ένα μαλακό κομμάτι , κατά προτίμηση "ελιά" , το αρωματίζουμε με φρέσκια , μυρωδάτη ρίγανη , το σβήνουμε με το κρασί και το καρικεύουμε με μπόλικο πιπεράκι και πάπρικα. σε αυτό το απλό και υπέροχο φαγητό οι τηγανιτές πατάτες και το παγωμένο , λευκό κρασί απλά…επιβάλλονται!

mosxaraki krasato1

Υλικά: 

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας 

10-12 κ.σ. λάδι

1 μεγάλο , ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

Αλάτι

Μια χούφτα φρέσκια ρίγανη

Θυμάρι , πιπέρι και πάπρικα γλυκιά

mosxaraki krasato2mosxaraki krasato3mosxaraki krasato4mosxaraki krasato5mosxaraki krasato6mosxaraki krasato7

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε απλωτή και ρηχή κατσαρόλα το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε κομματάκια. Το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές και προς το τέλος προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για να μαραθούν και να ροδίσουν κι αυτά. Σβήνουμε τότε το φαγητό με το κρασί , αλατίζουμε , προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά , σκεπάζουμε το φαγητό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Αν στην πορεία έχει στεγνώσει του προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αν πάλι έχει πολλά υγρά το βράζουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν και να μελώσει το φαγητό.

Καλή όρεξη!