tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σάντουιτς με τυρί τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια

Η αλήθεια είναι πως δε μπορεί να χωρέσει κανείς όλα τα καλά του συγκεκριμένου πιάτου στον τίτλο. Αν μπορούσα να τα συμπεριλάβω όλα , θα έγραφα : Βουτυρένιο σάντουιτς με διπλό cheddar , καραμελωμένα κρεμμύδια , αρωματικά ντοματίνια , σερβιρισμένο με σωταρισμένα , σκορδάτα μανιτάρια…Επειδή λοιπόν αυτό δεν είναι τίτλος αλλά λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας επέλεξα να αναφέρω τα πιο βασικά και πιο δελεαστικά από τα υλικά που “κάνουν τη διαφορά”. Το σάντουιτς αυτό είναι ένα πεντανόστιμο “πιάτο” και θεωρείται πλήρες γεύμα. Η διαδικασία της ετοιμασίας του δε, είναι απολαυστική!

santouits tsedar kremmydia1
Υλικά:


2 φέτες σιταρένιο ψωμί του τόστ
2 κ.γλ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1/2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
6-8 ντοματίνια (ανάλογα με το μέγεθός τους)
1 κ.σ. λάδι(για τα ντοματίνια)
Θυμάρι και σκόρδο σε σκόνη
5-6 μεγάλα λευκά μανιτάρια κομμένες σε χοντρές φέτες
2-3 κ.σ λάδι (για τα μανιτάρια)
Θυμάρι και σκόρδο σε σκόνη (για τα μανιτάρια)
2 φέτες τυρί cheddar
Αλάτι και πιπέρι

santouits tsedar kremmydia2santouits tsedar kremmydia3santouits tsedar kremmydia4santouits tsedar kremmydia5santouits tsedar kremmydia6santouits tsedar kremmydia7santouits tsedar kremmydia8santouits tsedar kremmydia9santouits tsedar kremmydia10santouits tsedar kremmydia11santouits tsedar kremmydia12santouits tsedar kremmydia13santouits tsedar kremmydia14santouits tsedar kremmydia15santouits tsedar kremmydia16santouits tsedar kremmydia17santouits tsedar kremmydia18santouits tsedar kremmydia19
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό για 1-2 ώρες. Τα σταγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγανάκι μαζί με το βαλσαμικό ξύδι και την καστανή ζάχαρη. Βάζουμε το τηγανάκι στη φωτιά και γυροφέρνουμε τα κρεμμύδια για 5-8 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα γλυκό , καστανό χρώμα και να καραμελώσουν. Παράλληλα πλένουμε τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ Τα αλατίζουμε  , τα ραντίζουμε με το λάδι , το σκόρδο σε σκόνη και το θυμάρι  και τα ανακατεύουμε για να λαδωθούν και να αρωματιστούν απ’ όλες τις πλευρές. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε κι αυτά για λίγα λεπτά ακόμα.
Αδειάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα ντοματίνια σε ένα πιάτο και τοποθετούμε το τηγάνι πάλι στη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τώρα τα μανιτάρια: Αφού τα αλατίσουμε , τους προσθέσουμε θυμάρι ,αλάτι  και σκόρδο σε σκόνη , ρίχνουμε το λάδι (2-3 κ.σ.) και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη αδειάζοντας το τηγάνι.  Αν χρειαστεί , καθαρίζουμε την επιφάνειά του με χαρτί κουζίνας. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με τη μαργαρίνη και τοποθετούμε την πρώτη φέτα  με την πλευρά που έχει τη μαργαρίνη από κάτω. Προσθέτουμε τη μια φέτα τυρί και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια-ντοματίνια. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη φέτα τυριού και σκεπάζουμε με το ψωμί , φροντίζοντας η πλευρά με τη μαργαρίνη να είναι από πάνω. Πιέζουμε ελαφρά με μια σπάτουλα και αφήνουμε το σάντουιτς να ψηθεί καλά από τη μία πλευρά για 1-2 λεπτά. Τότε το γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά και περιμένουμε να ροδίσει κι απ’ αυτήν. Σερβίρουμε το σάντουιτς αμέσως συνοδεύοντάς το με τα αρωματικά μανιτάρια στο πλάι.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...