tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Φτερούγες πικάντικες στο φούρνο

Όταν μου μιλούν για “μπυρομεζέ” , εκτός από το λουκάνικο που διεκδικεί κλασικά τον τίτλο του απόλυτου μπυρομεζέ , το μυαλό μου πηγαίνει σε δυο νοστιμιές: Η μία είναι οι τυρομπουκιές τις οποίες αγαπώ ιδιεταίρως , και η άλλη είναι οι πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Τρελαίνομαι με τη διαδικασία ψησίματος καθώς τις παρατηρώ να μελώνουν και να χρυσίζουν , τρελαίνομαι με το “ξεκοκκάλισμα” τους , τρελαίνομαι και για την πικάντικη , γλυκοκαυτερή τους γεύση. Και απ’ ό,τι φαίνεται , δεν τρελαίνομαι μόνον εγώ γιατί κάθε φορά που τις σερβίρω γίνονται ανάρπαστες και κάθε φορά καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα: Δεν έπρεπε να φτιάξω μόνον τόσες , μα τη διπλή ποσότητα. Η μπύρα που θα τις συνοδέψει θα είναι…"στα καλύτερά της" ενώ στο μεταξύ η χρήση πιρουνιού απαγορεύεται αυστηρά.

fteroyges barbekioy1
Υλικά:


 10 φτερούγες περίπου
5 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. κέτσαπ
4 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου
1 κ.σ.  (κοφτή) πάπρικα καυτερή (εδώ προσαρμόζουμε την ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
1 κ.σ worcester sauce
1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
1 κ.σ. soja sauce

fteroyges barbekioy2fteroyges barbekioy3fteroyges barbekioy4fteroyges barbekioy5fteroyges barbekioy6fteroyges barbekioy7fteroyges barbekioy8fteroyges barbekioy9
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τις φτερούγες. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τις φτερούγες) και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πολτό. Ρίχνουμε μέσα και τις φτερούγες και τις γυρίζουμε γύρω-γύρω ώστε να καλυφθούν εντελώς από τον πικάντικο πολτό. Σκεπάζουμε τις φτερούγες μέσα στο μπωλ και τοποθετούμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Στρώνουμε τότε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τις φτερούγες , φροντίζοντας να είναι όσο το δυνατόν πιο καλά καλυμμένες με τον πολτό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για μία ώρα περίπου. Στη μισή ώρα γυρίζουμε τις φτερούγες για να ροδοψηθούν κι από την άλλη πλευρά. Τις τοποθετούμε στην πιατέλα και αδειάζουμε πάνω τους  όλη τη σαλτσούλα που υπάρχει στο χαρτί ψησίματος.
Καλή όρεξη!
Σημ. Αν δεν επιθυμούμε την καυτερή γεύση , μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πικάντικη πάπρικα με γλυκιά ή καπνιστή ή απλώς να μετριάσουμε την ποσότητα.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...