tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο φιλέτο "πανέ" στο φούρνο

Το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων ήταν το “σνίτσελ” που η μαμά έφτιαχνε με χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας , παναρισμένο , ροδοτηγανισμένο και γκρατιναρισμένο με τυρί, σωστή “αμαρτία”. Όταν όμως άρχισα να ενημερώνομαι γύρω από τον υγιεινό τρόπο ζωής και γύρω από τη σωστή διατροφή , το αγαπημένο μου φαγάκι  που απολάμβανα σε εβδομαδιαία βάση μαζί με το τηγάνι, έπαψε να αποτελεί συνηθισμένη επιλογή. Ωστόσο , αν θέλουμε ,  πάντα υπάρχει ο τρόπος να απολαμβάνουμε αγαπημένες γεύσεις κι έτσι το κρέας αντικαταστάθηκε από φιλετάκι κοτόπουλου και το τηγανι  έδωσε τη θέση του στη λαδόκολλα και στο φούρνο. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό κι η ευκολία αξιοσημείωτη.
Σας διαβεβαιώνω ,  είναι τέλειo :

kotopoylo pane1
Υλικά :


1 κιλό φιλεταρισμένο κρέας κοτόπουλου σε λεπτές φέτες 
3 αυγά
3-4 κ.σ. γάλα εβαπορέ
2-3 κούπες τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι , πιπέρι , μοσχοκάρυδο , πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη για το κρέας
Λίγο λάδι για το ταψί (υπολογίζουμε 1 κ.σ. για κάθε παναρισμένο κομμάτι )

kotopoylo pane2kotopoylo pane3kotopoylo pane5kotopoylo pane6kotopoylo pane7kotopoylo pane8

Εκτέλεση :
-Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες , το πλένουμε και το στεγνώνουμε πολύ καλά! Το αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο , πάπρικα , σκόρδο σκόνη) και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
-Ετοιμάζουμε και τα υλικά για το πανάρισμα . Σε μια απλωτή λεκάνη τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά και σε μια παρόμοια τοποθετούμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα με ένα πιρούνι σα να κάνουμε ομελέτα.
-Βυθίζουμε τότε τις φέτες κοτόπουλου στα υλικά που έχουμε έτοιμα και πανάρουμε με την εξής σειρά : φρυγανιά-αυγό-φρυγανιά . Τινάζουμε τα περισσεύματα και αραδιάζουμε τις παναρισμένες φέτες κοτόπουλου στο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο .
-Τοποθετούμε το ταψί στην πρωτελευταία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 190ο , για μισή ώρα . Αν χρειαστεί, επιλέγουμε τη λειτουργία του grill για λίγα λεπτά στο τέλος. 

Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής, ή ψητές πατάτες 
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...