tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αρνίσια συκωταριά αυγολέμονο!

Το Μ. Σάββατο το βράδυ συνηθίζεται να τρώμε την περίφημη , υπέροχη , απολαυστική πατροπαράδοτη “μαγειρίτσα” . Σε πολλά μέρη της Ελλάδας από όσο ξέρω η μαγειρίτσα έχει τη μορφή σούπας και περιλαμβάνει εκτός από τη συκωταριά του αρνιού , τα ποδαράκια και τον “πατσά”. Βέβαια υπάρχουν πολλοί , ένας από αυτούς είμαι κι εγώ , που δεν την προτιμούν και τόσο αυτή την εκδοχή . Ωστόσο υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με τα γούστα...Η συγκεκριμένη πρόταση που θυμίζει πιο πολύ φρικασέ είναι για μένα η ιδανική: Τρελαίνομαι για αυτό το πιάτο όπως και όλοι στην οικογένειά μας , στη συγγένειά μας  και στην περιοχή μας , ευρύτερα. Ένα πιάτο που ουσιαστικά τερματίζει την περίοδο της νηστείας και  δίνει το έναυσμα για τη γιορτή και τη χαρά.

Δείτε την :

sykotaria aygolemono1

Υλικά :


1 αρνίσια συκωταριά
1 μεγάλο μαρούλι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο + μάραθο (μισό, μισό)
1 φλ.τσ ελαιόλαδο
Αλάτι και μπόλικο πιπέρι
Για τη σάλτσα αυγολέμονο :
2 αυγά (ή και περισσότερα αν κάποιος το θέλει)
Χυμό από 2 μεγάλα , ζουμερά λεμόνια
1 κ.γλ. κορν φλάουρ

{webgallery}

sykotaria aygolemono2asykotaria aygolemono2sykotaria aygolemono3sykotaria aygolemono4sykotaria aygolemono5sykotaria aygolemono7

{/webgallery}

Εκτέλση :
Πλένουμε τη συκωταριά πολύ σχολαστικά και την κόβουμε σε μπουκιές . Την αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει . Πλένουμε και όλα τα λαχανικά και μυρωδικά και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά . Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε βαθιά κατσαρόλα , αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε ένα ποτηράκι νερό  και το λάδι και τα βράζουμε για μια ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω) σε μέτρια φωτιά , σκεπασμένα! Όταν βεβαιωθούμε ότι το φαγητό μας έχει “γίνει” αδειάζουμε ΟΛΑ τα υγρά της κατσαρόλας σε μια μικρότερη και τη βάζουμε στο διπλανό μάτι της κουζίνας . Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτουμε στο ζωμό , στη μικρή κατσαρόλα . Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να δέσει ο ζωμός σε σάλτσα . Χτυπάμε τότε στο μπλέντερ τα αυγά με το χυμό λεμονιού και αφού αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από τη φωτιά , τα προσθέτουμε (αυγά και χυμό) ανακατεύοντας διαρκώς . Ξανατοποθετούμε τότε στη φωτιά και περιμένουμε να πάρει μια μόνο βράση χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα . Κατεβάζουμε αμέσως και αδειάζουμε τη σάλτσα-αυγολέμονο στη μεγάλη κατσαρόλα με τη συκωταριά . Ανακατεύομε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο πιπέρι!
Καλή σας όρεξη και να είστε πάντα καλά!

Σημ : Εγώ , όπως φαίνεται και στη φωτό , αυγοκόβω ακόμα και με ένα αυγό για λόγους...ειδικών προτιμήσεων...ωστόσο καλό είναι να βάζουμε τουλάχιστον δύο αυγά στη συγκεκριμένη συνταγή όπως προτείνω στα υλικά για να αναδεικνύεται όλη η γεύση του συγκεκριμένου φαγητού! Η δίαιτα αρχίζει από...Δευτέρα ;)

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...