tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μοσχαράκι "μπουργκινιόν"

Πρόκειται για έναν  πανεύκολο τρόπο παρασκευής του μοσχαρίσιου κρέατος που όμως είναι πολύ εντυπωσιακό , πολύ γευστικό , πολύ ωφέλιμο και ελαφρύ! Το ανακάλυψα πριν χρόνια σε ένα διαφημιστικό βιβλιαράκι με συνταγές και από τότε το τιμώ δεόντως! Είναι λίγο κοκκινιστό , λίγο κρασάτο , λίγο ψητό της κατσαρόλας με λαχανικά και...πολύ νόστιμο . Συνδυάζεται τέλεια με ρύζι σπιρωτό και είναι από τις λίγες συνταγές όπου χρησιμοποιώ μανιτάρια σε κονσέρβα...ωστόσο είναι ό,τι χρειάζεται . Συμπληρώνουμε τη γεύση με τριμμένη γραβιέρα και μπόλικο πιπέρι και έχουμε ένα εξαιρετικό πιάτο .

Δείτε το :

mosxaraki bourginion1

Yλικά:

700 γρ. μοσχάρι σπάλα ή νουά κομμένο σε μεγάλες μπουκιές

3 μέτρια καρότα σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι  (ή δύο μέτρια)  σε φέτες

1 κονσέρβα μανιτάρια των 400 γρ. 

2-3 φρέσκιες τριμμένες ντομάτες

1 γεμάτη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

3-4 φύλλα δάφνης

1 κ.γλ. πολτό ντομάτας διπλής συμπύκνωσης διαλυμένο σε

1 ποτηράκι κρασί ροζέ ή λευκό

1 φλ. ελαιόλαδο 

Αλάτι και πιπέρι

{webgallery}

mosxaraki bourginion2mosxaraki bourginion3rizoto manitaria3mosxaraki bourginion4mosxaraki bourginion5fakoryzo4{/webgallery}

Εκτέλεση:

Eτοιμάζουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε απλωτή κατσαρόλα. Ετοιμάζουμε και τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε κι αυτά. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά χωρίς καμμιά ιδιαίτερη διαδικασία . Αλατοπιπερώνομε και σκεπάζουμε το φαγητό μας . Μόλις πάρει βράση το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να βράσει πάρα πολύ καλά ώστε το κρέας να είναι πολύ μαλακό. (ίσως και 2 ώρες). Όταν έχει γίνει , το ξεσκεπάζουμε και ελέγχουμε αν έχει πολλά υγρά. Σ' αυτή την περίπτωση , δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά ώστε να απορροφηθούν και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Συνοδεύουμε με ρύζι κίτρινο , τύπου Αμερικής , και τριμμένο κεφαλοτύρι πρoαιρετικά! 

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...