Βασικες συνταγες ... με αλατι
- Details
- Hits: 3220
Τι να πρωτογράψω γι’ αυτό το ευλογημένο δέντρο που είναι ταυτόσημο με την ευημερία , την ειρήνη , την μακροζωΐα…Θεωρώ τα χώματά μας ευλογημένα αφού εδώ ευδοκιμεί η ελιά και παράγεται τόσο πλουσιοπάροχα αυτός ο πολύτιμος μικρός καρπός…Οι ποικιλίες πολλές , άλλες παράγουν λάδι κι άλλες είναι βρώσιμες. Ακόμα θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο γιατί αξιώθηκαμε φέτος να μαζέψουμε με τα ίδια μας τα χέρια ελιές από τα μικρά δεντράκια που μόνοι μας φυτέψαμε πριν λίγα χρόνια και τα βλέπουμε μέρα με τη μέρα να μεγαλώνουν και να δίνουν τον καρπό τους σα να είναι φυτεμένες για να “δίνουν" , σα να έχουν “το αγαθό" μέσα τους και να μας ευεργετούν…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1582
Με αυτό το ψωμί “σκάλωσα” από την πρώτη στιγμή που το αντίκρυσα. Μου υποσχόταν κάτι διαφορετικό και με δελέασε η αντικειμενική του ευκολία στην παρασκευή αλλά και η ρουστικ του εμφάνιση. Ένα υπέροχο ψωμί που δε χρειάζεται καθόλου ζύμωμα , καθόλου προετοιμασία , καθόλου χρόνο αναμονής , καθόλου δεξιοτεχνία ή εμπειρία…Η συνοχή που έχει το σώμα του ψωμιού αυτού είναι αξιοθαύμαστη και αυτό οφείλεται στην μπύρα. Εξίσου αξιοθαύμαστη είναι και η γεύση του αφού το εμπλουτίζουμε με αρωματικά βότανα κατά προτίμηση γλυκάνισο και θυμάρι. Αν μάλιστα το καψαλίσουμε και το ραντίσουμε με λίγο αρωματικό ελαιόλαδο μιλάμε για ένα υπέροχο , υγιεινό και πεντανόστιμο κολατσιό.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1817
Δύο είναι τα ερωτήματα που συνοδεύουν αυτή την πρότασή μου:
Πρώτον , πώς το φτιάχνουμε και δεύτερον πού το χρησιμοποιούμε….Οι απαντήσεις απλές και στα δύο ερωτήματα: Ρίχνουμε τα αρώματα που θέλουμε μέσα σε ένα μπουκάλι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο... και το χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΟΥ. Ενδεικτικά αναφέρω πως μπορούμε να περιλούσουμε μια φρέσκια σαλάτα ή μια σαλάτα με λαχανικά στον ατμό. Ακόμαμπορούμε να ραντίσουμε ένα ψητό ψάρι ή κοτόπουλο. Να ραντίσουμε λίγο καψαλισμένο ψωμί και να το μετατρέψουμε σε υπέροχο κολατσιό , να αρωματίσουμε τα βραστά μας χόρτα ή πατζάρια , να το προσθέσουμε στα ζυμαρικά μας και τέλος να σωτάρουμε γαρίδες , σπαράγγια , μανιτάρια κ.λ.π.
Το μόνο που θα ηθελα να προσθέσω σαν προϋπόθεση είναι η καλή επιλογή ελαιόλαδου.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1899
Εδώ μιλάμε για ένα μικρό θαύμα! Μιλάμε για τα αφράτα , γευστικά , ολοστρόγγυλα , ημίγλυκα ψωμάκια , γαλλικής προέλευσης , ζυμωμένα με γάλα , αυγά και βούτυρο μα κυρίως με πολλή αγάπη και ευχαρίστηση. Η επιφάνειά τους είναι γυαλιστερή και γεμάτη σουσάμι ή μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο , η όψη τους είναι παιχνιδιάρικη και δελεαστική ενώ η σπογγώδης υφή τους ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Με αυτά μπορούμε να φτιάξουμε γλυκά ή αλμυρά σάντουιτς . Κορυφαία πρόταση το μπέργκερ που αν συνδυαστεί με ενα εξίσου σπιτικό μπιφτέκι και καλοτηγανισμένες πατάτες αποτελεί μια απενοχοποιημένη και ποιοτική πρόταση φαγητού…Εξίσου αγαπητό κι ένα γλυκό σάντουιτς με βούτυρο , μαρμελάδα ή ένα σπιτικό άλειμμα φουντουκιού ή σοκολάτας…Γιατί το ποιοτικό φαγητό δεν θέλει κόπο…θέλει τρόπο και κυρίως αγάπη!
Υλικά:
- Details
- Hits: 10590
Αυτό το φύλλο είναι πολύ απλό στην κατασκευή και βολεύει πάρα πολύ. Είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να "στήσουμε" κάθε είδους πίτα , εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειάζεται καμιά προετοιμασία. Κάποτε θεωρούσα αυτή τη διαδικασία από πολύ δύσκολη έως ακατόρθωτη αλλά όταν δοκίμασα για πρώτη φορά είδα ότι ήταν μια διαδικασία όχι μόνο εύκολη αλλά και άκρως διασκεδαστική που αγγίζει τα όρια της ψυχοθεραπείας. Αν δεν "το'χετε" σας προτρέπω να το δοκιμάσετε άμεσα.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1525
Αυτό το υπέροχο , σχεδόν μαγικό παρασκεύασμα με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα , και το μεθυστικό άρωμα του σκόρδου και του βασιλικού έχει μεγάλη ιστορία και ακόμα πιο μεγάλη δυνατότητα στη μαγειρκή τέχνη. Η καταγωγή του είναι από την Ιταλία , η βάση του είναι το σκόρδο και το ελαιόλαδο και αρχικά ήταν ένας πολτός κοπανισμένος στο γουδί με σκόρδο , λάδι και τυρί. Στην πορεία προστέθηκαν οι ξηροί καρποί κυρίως το καρύδι που μετέπειτα έδωσε τη θέση του στο κουκουνάρι και τέλος προστέθηκε ο βασιλικός…Το πάντρεμα του με τα ζυμαρικά αποτελεί μοναδική , γευστική εμπειρία ενώ χαρίζει απλόχερα το πλούσιο άρωμά του σε όποιο πιάτο κι αν τρυπώσει , από μια απλή μπρουσκέτα με ντομάτα έως τα γεμιστά κρεατικά ή τα μανιτάρια…Χρησιμοποιούμε τον πλατύφυλλο βασιλικό genovese μα εγώ προσθέτω και μια χούφτα φύλλα από το "χειμωνιάτικο" που χαρίζει το ξεχωριστό , δυνατό του άρωμα...
Υλικά: