tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Tάρτα με μύρτιλα

Αυτό που μερικοί καρποί της φύσης είναι τόσο όμορφοι , τόσο ιδιαίτεροι , με τόσο ξεχωριστό σχήμα και χρώμα με τρελαίνει , στ’ αλήθεια. Νιώθω ευγνωμοσύνη , ευτυχία , ευεξία όταν κρατώ στα χέρια μου μια χούφτα φράουλες ή μια χούφτα σμέουρα ή μια χούφτα μύρτιλα…Ένα μικρό…ή μεγάλο θαύμα κλεισμένο σε ένα τόσο δα ολοστρόγγυλο μωβ μπαλάκι γεμάτο χυμό , βιταμίνες και ένα χρώμα που δεν το βάζω με όλη τη χρωματική γκάμα του εμπορίου. Ένα θαύμα της φύσης αμίμητο , μοναδικό και αξεπέραστο. Και μια τάρτα που παίρνει “άριστα” με την απλότητά της , με το βούτυρο σαν βασικό συστατικό για τη βάση και τα μύρτιλα στη γέμισή της….Μια τάρτα σκέτη απόλαυση!

bloymperopita19

Υλικά για τη βάση:

210 γρ. αλεύρι

3 κ.σ. ζάχαρη

Λίγο αλάτι

140 γρ. βούτυρο από το ψυγείο

3 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

400-500 γρ. μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

200ml κρέμα γάλακτος

140 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγά

bloymperopita2bloymperopita3bloymperopita4bloymperopita5bloymperopita6bloymperopita7bloymperopita8bloymperopita9bloymperopita10bloymperopita11bloymperopita12bloymperopita13bloymperopita14bloymperopita15bloymperopita16bloymperopita17bloymperopita18bloymperopita1

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση της τάρτας: Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι , τη ζάχαρη , το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και το δουλεύουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να ενωθεί με το μίγμα του αλευριού και να σχηματιστεί μια “ψιχουλιστή” βουτυρένια μάζα. Προσθέτουμε τότε και το νερό , ζυμώνουμε λίγο ακόμα και αδειάζουμε την ακανόνιστη αυτή ζύμη σε ένα κομμάτι μεμβράνης τυλίγοντας την. Πιέζουμε λίγο το πακέτο που σχηματίσαμε και το τοποθετούμε για μία-δυο ώρες στο ψυγείο.

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη. Την αλευρώνουμε κι αυτή και την απλώνουμε με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο διαμέτρου 28 εκ. Ρολάρουμε τότε το φύλλο αυτό γύρω απο τον πλάστη και έτσι το μεταφέρουμε με ευκολία στην ταρτιέρα (26 εκ.)  φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα της. Διορθώνουμε τις άκρες και αδειάζουμε πάνω στη βάση τα μύρτιλα.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ , τη βανίλια και τα αυγά και τα χτυπάμε για ένα λεπτό ώστε να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε τότε με προσοχή το υγρό αυτό μίγμα πάνω στη βάση με τα μύρτιλα και το τοποθετούμε με προσοχή στο φούρνο. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σχάρα  για 45 λεπτά.

Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...