tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Galette με φράουλες

Φράουλες κι άλλες φράουλες , μόνο φράουλες!…Πρόκειται για μια αγάπη από τις λίγες που κρατάει χρόνια μιας και τη φράουλα την αγαπώ από παιδί  και πάντα είχα την αίσθηση πως ομορφαίνει τη ζωή μας όπως ακριβώς και τα λουλούδια. Τη θεωρούσα πάντα ταυτόσημη με την Άνοιξη , την ομορφιά , την πολυτέλεια και τη νοστιμιά. Κάθε μπουκιά προκαλεί ευεξία και κάθε εγχείρημα με το λατρεμένο καρπό φαντάζει έργο τέχνης..Υπερβολική; Δε νομίζω αφού η φράουλα έχει κατακτήσει επάξια τον τίτλο του πιο όμορφου και πολυσυζητημένου φρούτου την καρδιά μας και μας χαρίζει απλόχερα την ωφέλεια , τη γεύση κα τη ομορφιά της. Η σημερινή ρουστίκ τάτρτα μας με φράουλες είναι απλά η επιβεβαιωση όλων των παραπάνω.

galette fraoylas1

Υλικά για τη βάση:

210 γρ. αλεύρι

150 γρ. βούτυρο (παγωμένο)

2 κ.σ. ζάχαρη

1 τσιμπιά αλάτι

3 κ.σ. παγωμένο νερό

Επιπλέον:

500 γρ. φράουλες

5 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1/2 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανιλίνη

60 γρ. ασπρισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

1 κρόκο αυγού

galette fraoylas2galette fraoylas3galette fraoylas4galette fraoylas5galette fraoylas6galette fraoylas7galette fraoylas8galette fraoylas9galette fraoylas10galette fraoylas11galette fraoylas12galette fraoylas13galette fraoylas14galette fraoylas15galette fraoylas16galette fraoylas17galette fraoylas18galette fraoylas19galette fraoylas20galette fraoylas21galette fraoylas22galette fraoylas23galette fraoylas24galette fraoylas25

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι , τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τότε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και το δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να νωτίσει το μίγμα με το αλεύρι και να σχηματιστούν χοντρά τρίμματα. Προσθέτουμε τότε και το νερό και ζυμώνουμε βιαστικά άλλο λίγο. Σχηματίζουμε μια μάζα σαν μπάλα , την πιέζουμε και τη τυλίγουμε με μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Στο μεταξύ , πλένουμε καλά τις φράουλες , αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους και κόβουμε τις πιο μικρές στα δύο και τις μεγαλύτερες στα τέσσερα , τις ρίχνουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε εκεί τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε στη συνέχεια τη ζύμη σε μια λαδόκολλα και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο με διάμερο 32 εκ. Αν θέλουμε για μεγαλύτερη ευκολία  σκεπάζουμε τη ζύμη με μια δεύτερη λαδόκολλα και απλώνουμε μετά το φύλλο με τον πλάστη. Διορθώνουμε τις άκρες με ένα μαχαίρι. Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και μεταφέρουμε το φύλλο μαζί με την κάτω  λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.

Αδειάζουμε τότε τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου αφήνοντας κενό στις άκρες τις οποίες διπλώνουμε γύρω-γύρω έτσι ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση . Αλείφουμε στη συνέχεια τις άκρες με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σχάρα για 45 λεπτά.

Όταν ψηθεί , περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Επίσης συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλα. Ταιριάζει εξαιρετικά!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...