tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπισκοτένιες μπάρες με μαρμελάδα

Κι εκεί που δεν το φαντάζομαι , προκύπτει μια δελεαστική πρόταση για γλυκό που είναι ακριβώς στα μέτρα και ικανοποιεί τις γευστικές μου προτιμήσεις . Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο γλύκισμα προσεγγίζει πολύ την πάστα φλόρα η οποία αποτελεί ένα από τα γλυκίσματα που λατρεύω και μη με ρωτάτε γιατί. Ίσως γιατί μου θυμίζει έντονα τα παιδικά μου χρόνια και τις κλασικές αξίες του κεράσματος της εποχής εκείνης , ίσως γιατί αγαπώ τα γλυκά που περιέχουν μαρμελάδα και μπισκότο. Κι αυτό το γλυκό περιέχει μια μπισκοτένια-βουτυρένια βάση , περιέχει μια γενναία στρώση μαρμελάδα και τελειώνει με μια τριφτή ζύμη πιο μπισκοτένια και πιο βουτυρένια από ποτέ…Φτιάξτε το οπωσδήποτε…

mpares marmelada1

Υλικά:

125 γρ. βούτρο

60 γρ. ζάχαρη άχνη

1 μεγάλο αυγό

50 ml κονιάκ

1 βανίλια

350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

1 κούπα μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους

mpares marmelada2mpares marmelada3mpares marmelada4mpares marmelada5:mpares marmelada6mpares marmelada7mpares marmelada8mpares marmelada9mpares marmelada10mpares marmelada11mpares marmelada12mpares marmelada13mpares marmelada14mpares marmelada15mpares marmelada16mpares marmelada17

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αυγό και στη συνέχεια τη βανίλια και το κονιάκ. Τότε προσθέτουμε τα 250 γρ. από το αλεύρι και χτυπάμε για άλλο λίγο. Δουλεύουμε για λίγο με το χέρι μας τη ζύμη και τη χωρίζουμε  στα δύο. Παίρνουμε το ένα από τα δυο κομμάτια και το τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20x20. Με τις παλάμες μας απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στην επιφάνεια του ταψιού και προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα. Την απλώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και την αφήνουμε στην άκρη.

Στην άλλη μισή ζύμη που αφήσαμε μέσα στο μπωλ προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γρ, που αφήσαμε προηγουμένως. Τα δουλεύουμε τότε όλα τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Τα σκορπίζουμε πάνω από τη στρώση μαρελάδας και ευθυγραμμίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με την παλάμη μας. Ψήνουμε το γλυκό αυτό , σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 35-40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά του. Περιμένουμε να κρυώσει καλά , κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...