tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπισκότα δίχρωμα νηστίσιμα

Αν αυτή τη ζύμη την πλάθαμε με τα ίδια υλικά , χωρίς διχρωμία και σχέδια και φτιάχναμε απλά κουλουράκια θα ήταν πεντανόστιμα και υπέροχα. Τέλεια για τον καφέ και το τσάι , τέλεια για μικρούς και μεγάλους , τέλεια για κέρασμα. Όμως , όμως αυτή η διχρωμία , αυτό το σχεδιάκι που κάνει τα μπισκότα αυτά να είναι φανταχτερά και σκερτσόζικα προσθέτει πόντους επιτυχίας και τα κάνει εκτός από νόστιμα και όμορφα…Γιατί όπως και να το κάνουμε η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και αυτό το “κάτι” παραπάνω είναι που κερδίζει τις εντυπώσεις…

mpiskota dixroma1

Υλικά:

225 ml λάδι (ελαιόλαδο κι ελαφρύ)

150 ml χυμό πορτοκάλι

150 γρ. ζάχαρη

450-500 γρ. αλεύρι

2 (κοφτές) κ.σ. κακάο

Λίγη κανέλα

1 κ.σ. μπέικιν

1 κ.γλ. σόδα

3 βανίλιες

mpiskota dixroma2mpiskota dixroma3mpiskota dixroma4mpiskota dixroma5mpiskota dixroma6mpiskota dixroma7mpiskota dixroma8mpiskota dixroma9mpiskota dixroma10mpiskota dixroma11mpiskota dixroma12mpiskota dixroma13mpiskota dixroma14mpiskota dixroma15mpiskota dixroma16mpiskota dixroma17mpiskota dixroma18mpiskota dixroma19mpiskota dixroma20mpiskota dixroma21mpiskota dixroma22mpiskota dixroma23mpiskota dixroma24mpiskota dixroma25

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι μα τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για αρκετή ώρα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κούπα το χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πάνω από τη λεκάνη και καθώς αφρίζει κι έχουμε βεβαιωθεί ότι η σόδα έχει διαλυθεί εντελώς αδειάζουμε το χυμό μέσα στη λεκάνη. Προσθέτουμε τις βανίλιες , το μπέικιν και τα 450 γρ. αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Θα πάρουμε μια λαδερή , εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί (αν η ζύμη είναι πολύ ντωτή) προσθέτουμε 1-2 κ.σ. αλεύρι ακόμα. Χωρίζουμε τότε τη ζύμη στα δύο , σε δυο διαφορετικές λεκάνες. Στη μια προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα  και στην άλλη αντίστοιχη ποσότητα αλευριού. Ζυμώνουμε την καθεμία ξεχωριστά κι έτσι έχουμε μία λευκή και μία καφέ ζύμη.

Χωρίζουμε τότε την κάθε ζύμη στα δύο. Παίρνουμε την πρώτη λευκή ζυμη και την απλώνουμε σε φύλλο μήκους 40 εκατοστών και πλάτους περίπου 20 εκ. Απλώνουμε και την καφέ ζύμη με παρόμοιο τρόπο. Με προσοχή τότε μεταφέρουμε την κάφε ζύμη πάνω στη λευκή κι αν κοπεί δεν μας πειράζει , τη μεταφέρουμε κομματιστά και τη διορθώνουμε πάνω στην λευκή ζύμη. Κλείνουμε τότε ρολάροντας και σχηματίζουμε ένα μπαστουνάκι. Κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις αραδιάζουμε σε ταψί με  λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες δύο ζύμες (λευκή και καφέ)  σχηματίζοντας άλλο ένα μπαστουνάκι και άλλα τόσα μπισκότα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μισή ώρα περίπου.

Όταν κρυώσουν ελαφρά είναι έτοιμα για σερβίρισμα!Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...