tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεικ

Αυτό το κέικ το αγαπώ , γιατί αγαπώ το συνδυασμό πορτοκάλι-σοκολάτα πάρα πολύ. Είναι εκρηκτικός συνδυασμός με τη βελούδινη αίσθηση και το πάθος της σοκολάτας να παντρεύεται με τα αιθέρια έλαια του πορτοκαλιού και να γεμίζει τον ουρανίσκο αρώματα. Ανάμεσα στα κατά τ’ άλλα απλά υλικά συγκαταλέγεται και το βούτυρο που κι αυτό συμμετέχει με το δικό του τρόπο στην επιτυχία. Λατρεύω το βούτυρο και το μοναδικό του άρωμα επίσης…οι σταγόνες σοκολάτας που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με χοντροκομμένη κουβερτούρα είναι απαραίτητες και χαρίζουν αυτή την ενδιαφέρουσα αντίθεση στην υφή που συναγωνίζεται αφενός το αφράτο κέικ αλλά και τη βελούδινη , παχιά επίστρωση σοκολάτας που το περιλούζει γενναιόδωρα…

keik sokolataportokali1

Υλικά:

Σ’ αυτό το γλυκό δεν ξέρω τι με δελέασε περισσότερο…η αποθέωση της σοκολάτας σε συνδυασμό με τη γλασερή υφή και το βελούδινο γλάσο ή η πανεύκολη εκτέλεσή του …που αγγίζει τα όρια του απλοϊκού; κι ένα μικρό παιδάκι θα μπορούσε να το φτιάξει ! Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε χωρίς πολύ-πολύ κόπο , χωρίς ιδιαίτερες μεθόδους κλπ….και το αποτέλεσμα ; απλά υπέροχο! Αν μάλιστα συνοδευτεί και με λίγο παγωτό και μια κουταλιά βύσσινο , το αποτέλεσμα αγγίζει την τελειότητα και δεν υπερβάλλω…

Δείτε το :

sokolatoglyko10
Υλικά :

Αυτό που όταν  φθινοπωριάζει και δροσίζει ο καιρός αναζητώ το κέικ είναι ανεξήγητο…ή μάλλον είναι απόλυτα εξηγήσιμο και ερμηνεύσιμο! 1ον: όλο το καλοκαίρι τον πρώτο λόγο έχουν τα παγωτά , τα σιμιφρέντο και τα γλυκά ψυγείου και σαρώνουν στις προτιμήσεις όλων μας και 2ον : είναι τόσο πολύ ταυτισμένο στο μυαλό με το “άνοιγμα του σχολείου” , σα να είναι το μοναδικό πράγμα που θα κολατσίσει ο μαθητής στο διάλειμμα ή θα κλείσει μέσα το ταπεράκι-θησαυροφυλάκιο του μικρού στο νηπιαγωγείο…Με το χέρι στην καρδιά , οι μικρομάνες πείτε μου ότι δεν φτιάξατε κέικ την παραμονή του σχολικού”αγιασμού” σα να εγκαινιάζετε έτσι τη νέα σχολική χρονιά… Αν πάλι δεν σας αφορά το σχολείο και το παιδικό κολατσιό γιατί βρίσκεστε σε “άλλη φάση” , απλά φτιάξτε αυτό το υπέροχο , ανάλαφρο και υγρό κέικ που θυμίζει σοκολατόπιτα λόγω του τριμμένου φουντουκιού που περιέχει…

marbre mokacake1

Υλικά:

Η πρώτη μου δοκιμή με το “τρυπητό” κέικ σοκολάτας με ικανοποίησε απόλυτα …ή καλύτερα με ενθουσίασε πάνω  και πέρα από τις προσδοκίες μου…Το ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι θα ακολουθήσουν πολλά πειράματα και συνδυασμοί με την ίδια μέθοδο  η οποία να σημειωθεί είναι τουλάχιστον διασκεδαστική. Ας πούμε θα ακολουθήσει σοκολατένιο “τρυπητό” με κρέμα μπανάνας ή καρύδας ή πορτοκαλιού κ.λ.π. Σήμερα θα αποφύγουμε τη σοκολατένια βάση , θα φτιάξουμε ένα υπέροχο κέικ βανίλιας , θα το διπλοσιροπιάσουμε με ζαχαρούχο γάλα και με ολόδροση σάλτσα φράουλας , θα το γαρνίρουμε με ανάλαφρη επικάλυψη και θα απολαύσουμε μια μοναδική και ανεπανάληπτη γλυκιά εμπειρία.

tryphto keik fraoylas1

 Υλικά για το κέικ (όλα σε θερμοκρασία δωματίου):

Θα με ρωτήσει κάποιος:   Σε τι διαφέρει το συγκεκριμένο κέικ από ένα απλό κέικ  στο οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε προσθέσει λίγες σταφίδες ή λίγα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα; Σωστά! Μα αν κάποιος αγαπά τις υπόξινες γεύσεις , το άρωμα του πορτοκαλιού και παράλληλα δελεάζεται από το έντονο κόκκινο χρώμα των μικρών αυτών θαυματουργών (υπόξινων επίσης) καρπών , τότε δεν έχει παρά να εκτιμήσει αυτό το υπέροχο κέικ και να διακρίνει τη διαφορά του από οποιοδήποτε άλλο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω κι εγώ και δε θα μπορούσε να μου ξεφύγει η συγκεκριμένη συνταγή-πρόταση.

keik myrtila portokali1

Υλικά:

Λοιπόν όχι , δεν έχει μόνο η μηλόπιτα το δικαίωμα να σερβίρεται ανάποδα και να θεωρείται μάλιστα ένα δημοφιλές και αγαπητό , παραδοσιακό γλύκισμα αλλά το έχει κι ο ανανάς. Νόστιμος , ζουμερός και πανέμορφος χαρίζει γενναιόδωρα τα αρώματά του και τους χυμούς του σ’ αυτό το κέικ και το κάνει ιδιαίτερο και εντυπωσιακό. Το κυκλικό , ακτινωτό σχήμα του φρούτου στολίζει την επιφάνειά του κέικ ενώ τα κενά του γεμίζουν με τα κερασάκια μαρασκίνο. Όμως δε σταματάμε εδώ…Θα προσθέσουμε και λίγες νιφάδες αποξηραμένης καρύδας και θα του χαρίσουμε ακόμα πιο εξωτική γεύση. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο γευστικό και η γεύση του πιο ώριμη ενώ συνοδεύει άψογα το τσάι.

anapodo keik anana1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...