Κεικ
- Details
- Hits: 597
Κανονικά δεν έπρεπε να το ονομάζουμε κέικ αυτό το γλυκό θαύμα, έπρεπε να το λέμε “αμυγδαλόπιτα με εξωτικό άρωμα” γιατί αυτό ακριβώς σου “σκάει” με το που θα βάλεις την πρώτη μπουκιά στο στόμα…Ζουμερή υφή, σα να ήταν σιροπιασμένο γλυκό, αίσθηση σπειρωτού, τριφτού μίγματος, αρώματα βουτύρου, αμυγδάλου και καρύδας και τέλος τραγανή κρούστα με καλοψημένα αμύγδαλα στην επιφάνεια. Αν θέλεις απόλαυσέ το με γιαούρτι και φρούτα και θα έχεις ένα υπέροχο πρωινό αλλιώς συνόδευσε το με παγωτό και θα έχεις ένα υπέροχο επιδόρπιο…
Υλικά:
- Details
- Hits: 393
Είμαι στο σπίτι με τον λατρεμένο μου εγγονό…ξέρει πλέον καλά πως η γιαγιά έχει πάθος με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική κι ο αγαπημένος χώρος στον οποίο κινούμαστε δεν είναι άλλος από αυτόν της κουζίνας…Έχει συνηθίσει να βλέπει παντού βιβλία συνταγών και στίβες περιοδικών γαστρονομικού περιεχομένου…ξεφυλλίζει ένα περιοδικό με τίτλο “τα άπαντα της σοκολάτας” και σταματά σε μία σελίδα: “αυτό θέλω να φτιάξουμε, γιαγιά, τα έχουμε τα υλικά;” με ρωτάει και με κοιτάει μες τα μάτια …”τα έχουμε αγόρι μου” του απαντώ και σε μισή ώρα, το κέικ ήταν στο φούρνο…
Υλικά:
- Details
- Hits: 6214
Το τέλειο κέικ θα μπορούσα αλλιώς να το ονομάσω γιατί πρόκειται για ένα πολύ αφράτο , πολύ εύγευστο πολύ δελεαστικό και απολαυστικό κέικ που δε θέλει καθόλου κόπο για να ετοιμαστεί ενώ το αποτελέσμα ξαφνιάζει ευχάριστα . Τα φουντούκια που τοποθετούμε στο πάνω μέρος , στέκονται εκεί στο ψήσιμο και μαζί με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα δημιουργούν μια τραγανή κρούστα αξεπέραστη και μοναδική . Βέβαια , τα φουντούκια μπορούν να αντικατασταθούν με καρύδια…αλλά έτσι κι αλλιώς το κεκάκι αυτό είναι ξεχωριστό…και κάτι ακόμα : όσο περνούν οι ώρες (για μέρες δεν το βλέπω) ωριμάζει και γίνεται ακόμα καλύτερο…
- Details
- Hits: 9104
Αυτό το θεϊκό κέικ είναι τόσο υγιεινό όσο και απολαυστικό , είναι τόσο “κολασμένο” που κωλύομαι να το προτείνω σα νηστίσιμο κέικ…Mόνο το στερητικό μόριο -νη της νηστείας δεν έχει.... Πρόκειται για ένα υπέροχο γλύκισμα που περιέχει ταχίνι και μαύρη σοκολάτα , είναι υγρό και “λασπερό” εξ ού και η ονομασία mud (= λάσπη) cake . Λιώνει αργά στο στόμα , το ταχίνι κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του όσο πρέπει και είναι πολύ χορταστικό . Αποτελεί τέλεια πηγή ενέργειας που χορταίνει και ικανοποιεί απόλυτα το αίσθημα της πείνας αλλά και της αναζήτησης για κάτι "πολύ σοκολατένιο”. Aαααα ...και προσοχή στις θερμίδες.
Δείτε το :
Υλικά (για μια φόρμα 26-28 εκ.) :
- Details
- Hits: 4760
Το ταχίνι είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου τροφές και αποτελεί σχεδόν αποκλειστικά το πρωϊνό μου . Συνηθίζω να το απολαμβάνω απλωμένο πάνω σε καψαλισμένες φέτες ψωμιού ολικής άλεσης μαζί με μέλι παρέα με λίγα φρούτα και μια κούπα γαλλικό καφέ…Τι αποφάσισα λοιπόν κι εγώ; Να “κλείσω” όλα αυτά τα υλικά μαζί σε ένα κέικ που να δίνει την ενέργεια και τα συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός στο ξεκίνημα της μέρας αλλά και να γεμίζει το στόμα με την πλούσια , δυνατή , χαρακτηριστική γεύση του πολτοποιημένου σουσαμιού. Μιας και κυκλοφορεί στο εμπόριο ταχίνι με κακάο , είπα να το δοκιμάσω για να δώσω στο κέικ ένα επιπλέον δυνατό σημείο : Τη σοκολατένια αυτή αίσθηση ενός mud cake…Εννοείται πως αυγά , βούτυρο ή μαργαρίνη…περιττεύουν. Επίσης , εννοείται πως αν φτιάξουμε το ταχίνι μόνοι μας η απόλαυση αλλά και η ικανοποίηση πολλαπλασιάζονται.
Το κέικ αυτό εκτός από όλα τα άλλα θεωρείται ένα νηστίσιμο κέικ και καλύπτει με μπόλικη ενέργεια τον οργανισμό σε περιόδους νηστείας.
Υλικά:
- Details
- Hits: 10852
Θα μπορούσα να το ονομάσω ένα ακόμα νηστίσιμο κέικ , όμως δε θέλω να το κατατάξω σ’ αυτή την κατηγορία γιατί είναι ένα υπέροχο κέικ , πολύ νόστιμο και γλασερό που μπορεί να μην περιέχει αυγά στη σύστασή του αλλά δεν του λείπει τίποτα και κανείς δε θα αντιληφθεί…αυτή την απουσία . Είναι κρίμα να το ανασύρουμε από τα αρχεία μας μόνο τις μέρες των νηστειών…Ενδείκνυται μάλιστα γι’ αυτούς που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν προτιμούν και πολύ τα αυγά στη διατροφή τους . Κατά τ’ άλλα είναι ένα καθημερινό κέικ που όλοι θα αγαπήσουν και θα προτιμήσουν , είναι ένα κέικ που θα φτιάξουμε και θα ξαναφτιάξουμε γιατί πολύ απλά …γίνεται ανάρπαστο !
Δείτε το:
Υλικά :