tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ δίχρωμο (κακάο-πορτοκάλι)

 Κέικ και ξερό ψωμί…το λέει και η παροιμία. Φτιάχνουμε κέικ , ξαναφτιάχνουμε και ποτέ δε βαριόμαστε αυτή την ευχάριστη διαδικασία που μας χαρίζει πρώτα-πρώτα το πιο μαμαδίστικο και αγαπημένο κολατσιό των παιδικών μας χρόνων , μας χαριζει ώρες δημιουργικότητας στην κουζίνα και τέλος μας κάνει να νιώθουμε  λίγο ζωγράφοι , λίγο καλλιγράφοι , λίγο γλύπτες…Ενα κέικ ποτέ δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο αφού το καθένα είναι μοναδικό και έχει να κάνει με την έμπνευση και τη διάθεση της στιγμής….Με το συγκεκριμένο , την ώρα που το έφτιαχνα είχα πιάσει συναίσθημα “animal print” και προσπάθησα παίζοντας με τη διχρωμία των υλικών , εναλλάξ να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τελικά τι πέτυχα αισθητικά , μα γευστικά τα κατάφερα μια χαρά…

keik animal print1

Υλικά:

1 κούπα ζάχαρη

4 αυγά

1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο

1/2 κούπα ηλιέλαιο

2 βανίλιες

1 κούπα γιαούρτι

2 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

1 κ.σ. κακάο

1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας

1/2 κούπα κόντιτα πορτοκαλιού 

keik animal print2keik animal print3keik animal print4keik animal print5keik animal print6keik animal print7keik animal print8keik animal print9keik animal print10keik animal print11keik animal print12keik animal print13keik animal print14keik animal print15keik animal print16keik animal print17keik animal print18keik animal print19

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη , τα αυγά και τις βανίλιες και τα χτυπάμε μ΄χρι να αφρατέψουνα καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι , χτυπάμε άλλο λίγο και συνεχίζουμε με το βούτυρο και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε το μπείκιν με το αλεύρι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά  χτυπώντας για πολύ λίγο , στη χαμηλή σκάλα , ίσα που να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μίγμα. Χωρίζουμε τότε το μίγμα αυτό σε δύο ίσα μέρη , χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο μπωλ. Στο ένα μίγμα που θα παραμείνει λευκό προσθέτουμε την τρούφα κι ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ενώ στο δευτερο μίγμα προσθέτουμε το κακάο , ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ ώσπου να πετύχουμε ένα καφετί μίγμα κι εκεί προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο πορτοκάλι (κόντιτα).

Αδειάζουμε τότε το λευκό μίγμα σε φόρμα του κέικ λαδωμένη κι αλευρωμένη ή στρωμένη με λαδόκολλα κι από πάνω το καφέ μίγμα. Κάνουμε λίγες κυκλικές κινήσεις με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 50 λεπτά περίπου (κάνουμε το τεστ με τη λάμα μαχαιριού). 

Όταν ψηθεί περιμένουμε να κρυώσει , ξεφορμάρουμε κι αφήνουμε για λίγο πάνω σε σχάρα , τοποθετούμε σε πιατέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...