Μηλόπιτα με πραλίνα

Τεμπελιάς συνέχεια…αυτή τη φορά μου βγήκε σε καλό αφού η μηλόπιτα που σκάρωσα προέκυψε  απροσδόκητα δελεαστική…Τελικά νομίζω πως πρέπει να φτιάξω μια νέα στήλη στο site με την ονομασία “γρήγορες και εύκολες συνταγές για αρχάριους και τεμπέληδες”…Πίσω στη μηλόπιτά μας: Τελικά πέρα από το αστείο του πράγματος , η μηλόπιτα αυτή προέκυψε τις προάλλες που περίμενα ένα αγαπημένο μου πρόσωπο στο σπίτι και δεν είχα τίποτα για κέρασμα. Το καλάθι της κουζίνας ήταν γεμάτο μήλα , ο επισκέπτης λατρεύει την πραλίνα , κατά συνέπεια παντρεύουμε αυτά τα δύο υλικά και θριαμβεύουμε. Δεν υπάρχει πιο αφράτη και βασανιστικά υπέροχη μηλόπιτα από αυτή…

mhlopita pralina1
Υλικά:


1 1/2 κούπα φαρίνα κοκ.
1 κ.γλ. μπέικιν
1 κούπα ζάχαρη
1/ κούπα ηλιέλαιο
1 κ.γλ. (κοφτό) κανέλα
2 μεγάλα αυγά (ή 3 μικρά)
2 βανίλιες
3 μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια
150 γρ. κουβερτούρα πραλίνας

mhlopita pralina2mhlopita pralina3mhlopita pralina4mhlopita pralina5mhlopita pralina6mhlopita pralina7mhlopita pralina8mhlopita pralina9


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη με μια σπάτουλα (δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε καθόλου το μίξερ). Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα , τις βανίλιες , την κανέλα και το λάδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη . Προσθέτουμε τότε τα κομμένα μήλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη . Αδειάζουμε τη ζύμη σε ταψάκι 24 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και βυθίζουμε συμμετρικά εδώ κι εκεί σε κομματάκια την κουβερτούρα πραλίνας.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μισή ώρα .
Όταν βγάλουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο , περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά , την αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα , αφαιρούμε τη λαδόκολα και την τοποθετούμε στην πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια και σρβίρουμε. Χλιαρή είναι ΥΠΕΡΟΧΗ αλλά και κρύα εξακουλουθεί να είναι απολαυστική!
Καλή όρεξη!