Μηλόπιτα με μπισκότα και σοκολάτα

Εκεί που “ξεκαθάριζα” ένα συρτάρι με παλιά τετράδια και περιοδικά ξετρυπώνω (ευτυχώς) από αναμεσά τους μια μαυρισμένη , παλιά φωτοτυπία πολύ κακής ανάλυσης. Ήταν η σελίδα ενός περιοδικού που περιείχε μια συνταγή για μηλόπιτα. Μόλις που κατάφερα να την “αποκρυπτογραφίσω” και να που άξιζε τον κόπο! Προχώρησα στην εκτέλεση της συνταγής πάραυτα μιας και η σύνθεση των υλικών μου τράβηξε το ενδιαφέρον: Τριμμένα μπισκότα , σοκολάτα και κακάο. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό , θύμιζε σοκολατένιο mud cake ενώ τα ψιλοκομμένα μήλα έδωσαν τη γλασερή υφή και τη νοστιμιά τους με τον καλύτερο τρόπο.
Συμπέρασμα: Προσοχή στις “εκκαθαρίσεις” παλιών αντικειμένων :)

mhlopita pti ber1
Υλικά :


1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ.)
230 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
75 γρ. αλεύρι
2 κ.γλ. μπέικιν
2 κ.σ. κακάο
3 -4 μήλα ανάλογα με το μέγεθος
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/4 κ.γλ. κανέλα

mhlopita pti bermhlopita pti ber3mhlopita pti ber2mhlopita pti ber4mhlopita pti ber5mhlopita pti ber7mhlopita pti ber8mhlopita pti ber9mhlopita pti ber10mhlopita pti ber11mhlopita pti ber12mhlopita pti ber13


Εκτέλεση:
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.  Αδειάζουμε το τρίμμα σε ένα μπωλ και τρίβουμε στη συνέχεια την κουβερτούρα σε χοντρά τρίμματα (σαν τραχανά). Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ από τα μήλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε με προσοχή το αλεύρι , τα τριμμένα μπισκότα , το μπέικιν , το κακάο και την κανέλα . Χτυπάμε για πολύ λίγο , μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Εδώ σταματάμε το μίξερ , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μήλο και την τριμμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν κι αυτά στο μίγμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι ή πυρέξ 30 εκ. και ισιώνουμε την επιφάνεια .
Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες . Τα αραδιάζουμε τότε με σειρά το ένα δίπλα στο άλλο , κολλητά μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην κάτω σχάρα , στους 180ο για 45-50 λεπτά.
Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια , πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!