Κέικ με μπανάνες , φουντούκι και σοκολάτα

Όποιος δεν έχει δοκιμάσει από αυτό το κέικ , απλά χάνει…Ένα κέικ με συγκλονιστική σπογγώδη υφή , αρκετή υγρασία , άρωμα μπανάνας και συνδυασμό φουντουκιού-σοκολάτας , ένα κέικ που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους , ένα κέικ που συνοδεύει το πρωινό , το κολατσιό , το τσάι ή τον καφέ , ένα κέικ που δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει για την επόμενη μέρα...ούτε ψίχουλό του  δε μένει για την επόμενη μέρα , σας το εγγυώμαι . Η κατασκευή του απλή και η επιτυχία του σίγουρη . Δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε τα υλικά και να το δοκιμάσετε σήμερα κι όλας…
Δείτε το :

keik mpanana foyntoyki1
Υλικά :


130 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
3 ώριμες μπανάνες
350 γρ. κοκ. φαρίνα
1 κ.γλ. μπέικιν
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 χούφτα (γεμάτη) χοντροτριμμένα φουντούκια

{webgallery}

keik mpanana foyntoyki2keik mpanana foyntoyki3keik mpanana foyntoyki4keik mpanana foyntoyki5keik mpanana foyntoyki6keik mpanana foyntoyki7keik mpanana foyntoyki8keik mpanana foyntoyki9keik mpanana foyntoyki10keik mpanana foyntoyki11keik mpanana foyntoyki12keik mpanana foyntoyki13

{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε το φουντούκι και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανκατεύουμε με ένα κουτάλι .
-Σε ένα βαθύ πιάτο λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι ώστε να σχηματίσουμε ένα παχύ πουρέ.
-Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί , προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας και χτυπάμε άλλο λίγο με το μίξερ . Αδειάζουμε τότε σε τρεις δόσεις το μίγμα του αλευριού στο παραπάνω μίγμα και το ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις . Όταν ενωθούν τα υλικά , αδειάζουμε το μίγμα του κέικ σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα για 40-45 λεπτά . Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το σχήμα της φόρμας : Αν έχει μεγαλύτερη διάμετρο , θα είναι πιο ρηχή , οπότε θέλει λιγότερο ψήσιμο (γύρω στα 40λεπτά) , ενώ αν έχει πιο μικρή διάμετρο , θα είναι πιο βαθιά οπότε θα χρειάζεται λίγο παραπάνω ψήσιμο . Γι΄αυτό απαραίτητα κάνουμε το τέστ με τη λάμα του μαχαιριού . Όταν ψηθεί το κέικ , περιμένουμε 5 λεπτά να σταθεί και το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα όπου το αφήνουμε να κρυώσει . Στη συνέχεια το μεταφέρουμε στην πιατέλα μας και είναι έτοιμο να το κόψουμε σε κομμάτια και να το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!