Μηλόπιτα φανταστική

Από συνταγές για μηλόπιτες άλλο τίποτα…εξ άλλου τα μήλα είναι λατρεία και δεν τελειώνουν σε μια συνταγή. Η συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι μια από τις καλύτερές μου , την ανακάλυψα σε ένα παλιό περιοδικό μαγειρικής τέχνης , έχει την υπογραφή του Σ. Παρλιάρου και χαρακτηριστικό της είναι η απλή κατασκευή και τα ξεροψημένα μήλα στην κορυφή της..Είναι η αγαπημένη του συζύγου αλλά και όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν παραδεχτεί ότι είναι από τις κορυφαίες  στην κατηγορία της…. Δείτε την :

milopita1
Υλικά :


2 μεγάλα μήλα ή 3 μικρότερα
150 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. φαρίνα κόκκινη
1 κ.γλ. μπέικιν
3 αυγά
2 βανίλιες
Κανέλα και άλλο μίγμα μπαχαρικών της προτίμησής σας (με βανίλια , γλυκάνισο , μοσχοκάρυδο κλπ )
Καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα (περίπου 80 γρ.)

milopita2milopita3milopita4milopita5milopita6milopita7milopita8milopita10

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές , ομοιόμορφες φετούλες .
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη και όταν κρεμώσουν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια τις βανίλιες. Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά  τη φαρίνα και το μπέικιν και τα ενσωματώνουμε απαλά , στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
Στρώνουμε λαδόκολα στο πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 22-23 εκ. και λαδώνουμε τα τοιχώματα. Αδειάζουμε τότε το μίγμα και από πάνω αραδιάζουμε τα κομμένα μήλα τοποθετώντας τα ακτινωτά και ξεκινώντας από το κέντρο προς τα τοιχώματα ώστε να πετύχουμε ομοιόμορφο σχέδιο! Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά και ανέβει πάνω από τα μήλα η ζύμη όταν ψηθεί και φουσκώσει . Πασπαλίζουμε τότε με τα μπαχαρικά μας και με μπόλικη καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο , στους 175ο για 50 λεπτά περίπου. Ο χρόνος που δίνω είναι ενδεικτικός…ελέγξτε το χρώμα της και κάνετε το τέστ με τη λάμα του μαχαιριού! Όταν είναι έτοιμη , την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί και να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε σχάρα , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμα . Τη μεταφέρουμε τότε στην πιατέλα κια είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!