Κέικ με τρούφα και γλάσο λευκής σοκολάτας

Αυτό το κατά τα άλλα απλό κέικ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει και να γίνεται περιζήτητο . Είναι φτιαγμένο όχι μόνο με βούτυρο αλλά και με ελαφρύ ηλιέλαιο γι' αυτό έχει μια ωραία , αφράτη και φίνα υφή χαρ/ιζοντας την αίσθηση του σιροπιαστού (σ΄αυτό βοηθάει και το γιαούρτι) ενώ παράλλαλα έχει και μια πινελιά δυνατής γεύσης που του δίνει το γλάσο λευκής σοκολάτας που ο ρόλος του κάθε άλλο παρά διακοσμητικός είναι ! Συμπληρώνει τέλεια το κεκάκι αυτό και το κάνει να  μοιάζει με ένα ξεχωριστό , ιδιαίτερο γλύκισμα…

keik troufa1
Υλικά :


250 γρ. κόκκινη φαρίνα
80 γρ. τρούφα σοκολάτας
210 γρ. ζάχαρη
70 ml. ηλιέλαιο
70 γρ. βούτυρο 
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
Για το γλάσο :
100γρ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας καλής ποιότητας
1 κ.σ. ηλιέλαιο

keik troufa2keik troufa3keik troufa4keik troufa5keik troufa6keik troufa7

Εκτέλεση :

Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την τρούφα. Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε δυνατά το λάδι με το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά τις βανίλιες. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο από το μίγμα αλευριού-τρούφας. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γιαούρτι . Χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα και εδώ σταματάμε το μίξερ και ενώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι-τρούφα με τη βοήθεια σπάτουλας. Αδειάζουμε σε μέτρια ή μακρόστενη καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο, στην τελευταία σχάρα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει . Απαράιτητο το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο περιμένουμε 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να στραγγίσει… Το μεταφέρουμε με προσοχή στην πιατέλα μας και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Τότε ετοιμάζουμε το γλάσο λιώνοντας την λευκή κουβερτούρα σε μπαιν μαρί μαζί με το ηλιέλαιο . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πετύχουμε ένα κρεμώδες , βελούδινο μίγμα. Το μεταφέρουμε σε μικρό κορνέ και στολίζουμε το κέικ κατά το γούστο μας…
Καλή επιτυχία!