Κέικ αρωματικό με μανταρίνια

Αυτόν το μικρό στρογγυλό καρπό με το έξοχο άρωμα , το ολοζώντανο χρώμα και την υπέροχη αίσθηση δροσιάς όταν το γεύεται κανείς αντιλαμβάνεται πως αποτελεί ένα θαύμα της φύσης…είναι τόσο ευεργετικό και τόσο απολαυστικό και κατέχει τιμητική θέση ανάμεσα στα φρούτα του χειμώνα. Σαφώς το απολαμβάνουμε φρέσκο αλλά και σε τόσες και τόσες συνταγές ζαχαροπλαστικής…εγώ τουλάχιστον φτιάχνω τούρτες , μαρμελάδες , καριόκες , κουλουράκια και φυσικά κέικ , ένα κέικ αρωματικό και ζουμερό σα να το έχουμε σιροπιάσει…και όχι μόνο δεν πετάμε τίποτα αλλά αντιθέτως η φλούδα του σ' αυτό το κέικ είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας.

Δείτε το , φτιάξτε το κι απολαύστε το:

keik mantarini1


Υλικά :


Φλούδες από 3 μεγάλα μανταρίνια (ή και 4)
220 γρ. φαρίνα κόκκινη
220 γρ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. ηλιέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γλ. μπέικιν
2 αυγά
50 ml χυμό μανταρίνι

{webgallery}

keik mantarini2keik mantarini3keik mantarini4keik mantarini5keik mantarini6keik mantarini8keik mantarini7keik mantarini9keik mantarini10keik mantarini11

{/webgallery}

Εκτέλεση :
Τρίβουμε τις φλούδες του μανταρινιού στο multi και τις ενώνουμε με τη ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το ηλιέλαιο και το μίγμα ζάχαρης μέχρι να γίνει σαν κρέμα . Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε στο μίγμα του αυγού 2 -3 κ.σ. από το μίγμα του αλευριού. Συνεχίζοντας το χτύπημα (στην πιο χαμηλά σκάλα)  προσθέτουμε το γιαούρτι και τέλος εναλλάξ το υπόλοιπο αλεύρι και το χυμό μανταρινιού. Αν δούμε ότι η ζύμη είναι πολύ πηχτή , μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κ.σ. χυμό μανταρινιού.  Αδειάζουμε το μίγμα σε μέτρια φόρμα για κέικ ή την κλασική μακρόστενη. ( Εγώ χρησιμοποιώ για τη συγκεκριμένη συνταγή μια φόρμα σιλικόνης σε σχήμα λουλουδιού οπότε δεν χρειάζεται βουτύρωμα. Αν όμως χρησιμοποιήσετε κοινή φόρμα , βουτυρώστε την πολύ καλά). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 175ο , για 50 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και το ξεφορμάρουμε με προσοχή , τοποθετώντας το πάνω σε σχάρα για να "στεγνώσει". Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία!