Μπράουνις με σοκολάτα και καρύδια!

Η απόλυτη σοκολατένια αίσθηση  , η απόλυτη απόλαυση , η  αποθέωση της γεύσης , η αποθέωση της σοκολάτας ...είναι αυτό το γλυκό. Δυνατή γεύση , αίσθηση υγρής σοκολάτας στο κέντρο με το καρύδι να κάνει αισθητή την παρουσία του , σερβιρισμένο με σαντιγύ  ή με παγωτό της αρεσκείας  μας , με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή ό,τι άλλο προτιμάμε….το μπράουνι είναι εδώ για να μας τρελάνει! Δε νομίζω ότι το γλυκό αυτό χρειάζεται συστάσεις  αφού κατέχει μια θέση στην καρδιά μας , το συναντάμε πλέον παντού και φυσικά είναι πλέον σίγουρο ότι υπάρχει στα "αρχεία" κάθε νοικοκυράς . Το φτιάχνουμε λοιπόν κι εμείς , το σερβίρουμε με αγαπημένο παγωτό βανίλια , το λούζουμε με σιρόπι σοκολάτας και το απολμβάνουμε ιδιαιτέρως .

Δείτε το :

brownnies1
Υλικά:


220 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
220 γρ. βούτρο (ή μαργαρίνη)
220 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κοφτή κ.σ. καφέ στιγμής
75-80 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. μπέικιν
1 μύτη κ.γλ. αλάτι
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
100 γρ. χοντροσπασμένα καρύδια 

brownnies2brownnies3brownnies4brownnies5brownnies6brownnies7brownnies9brownnies10

Εκτέλεση:
-Ετοιμάζουμε και ζυγίζουμε τα υλικά μας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και ενώνουμε με τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας. Το αφήνουμε στην άκρη για το τέλος.
-Λιώνουμε σε μπαίν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων (2 λεπτά) το βούτυρο με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα μίγμα απόλυτα βελούδινο. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο.
-Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τον καφέ στιγμής πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τότε το μίγμα κουβερτούρας με σταθερή , μικρή ροή συνεχίζοντας το χτύπημα.
-Προσθέτουμε , τέλος , το μίγμα αλευριού - καρυδιού - σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
-Αδειάζουμε το μίγμα μας σε λαδωμένο  ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ( 25x30) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 175ο , για 25 με 30  λεπτά περίπου (εξαρτάται από το φούρνο μας) . Δε θέλουμε να ψηθεί πολύ για να μη στεγνώσει! Βγάζουμε από το φούρνο και ….κάνουμε υπομονή μέχρι να κρυώσει εντελώς ώστε  να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κομμάτια .
-Σερβίρουμε με παγωτό , ή σαντιγύ , με κάθε είδους σιρόπι και τριμμένους ξηρούς καρπούς…ή με ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας….
Καλή απόλαυση!