Το "πάντρεμα" αυτό το λατρεύω! Θεωρώ το συνδυασμό αυτών των δύο αρωμάτων και υλικών ακαταμάχητο. Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω …ξετρυπώσει από ένα μικρό βιβλιαράκι Gourmet της Ελευθεροτυπίας (τεύχος Νοεμβρίου του 2005!!!) . Είναι μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου και δεν έχω λόγια να περιγράψω το αποτέλεσμα…υγρό , αρωματικό , απολαυστικό και υπέροχο….Είναι δε πανεύκολο και με μηδενικές πιθανότητες αποτυχίας...και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια…σας το παρουσιάζω!
Υλικά:
190 γρ. μαργαρίνη
190 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
150 γρ. κοκ. φαρίνα
20 γρ. κακάο
100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη στο μπλέντερ (σε μέγεθος τραχανά)
50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
{webgallery}{/webgallery}
Εκτέλεση:
-Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ
-Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
-Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με το κακάο. Αναδεύουμε απαλά .
-Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-Τέλος προσθέτουμε και την τεμαχισμένη κουβερτούρα . Ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα του κέικ το πάτο της οποίας έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και έχουμε λαδώσει τις πλευρές.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45΄ περίπου (κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι).
-Ξεφορμάρουμε μετά από 10 λεπτά και αφήνουμε σε σχάρα για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει.
-Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!...