tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκα ψυγειου

Πιο απλό  αλλά και παράλληλα απολαυστικό , σούπερ-σοκολατένιο κέρασμα απ’ αυτό δεν υπάρχει. Είναι πανεύκολο , γίνεται πολύ γρήγορα έχει σίγουρη επιτυχία , δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον και φυσικά έχει πολλές δυνατότητες παραλλαγής : Εμένα προσωπικά μου αρέσει έτσι κλασικό και απέριττο με ψιλοκομμένο καρύδι και μαύρες , κορινθιακές σταφίδες…μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους ξηρούς καρπούς κι ακόμα κράνμπερις ή ψιλοκομμένα , αποξηραμένα δαμάσκηνα ακόμα και ψιλοκομμένα marshmallows ή λίγο ποτό. Είναι ένα γλυκάκι που αν το δοκιμάσουμε θα το φτιάξουμε και θα το ξαναφτιάξουμε πολλές φορές!

Δείτε το :

fudge σοκολατας1
Υλικά :

Σας διαβεβαιώνω , πρόκειται για ένα υπέροχο γλυκό που συναγωνίζεται με τη γεύση του και την αρμονία των υλικών του ακόμα και την πιο περιποιημένη τούρτα . Η βάση του είναι φτιαγμένη από σιροπιασμένες φρυγανιές και η κρέμα σοκολάτας είναι μια βελούδινη , σοκολατένια πατισσερί . Όσο για το καραμελωμένο , ζαχαρούχο γάλα έρχεται να προσθέσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το γλυκό  για να μετατραπεί  σε μια γευστική πανδαισία . Μια απλή , ανάλαφρη σαντιγύ και λίγη τρούφα σοκολάτας αρκούν για να συμπληρώσουν το αποτέλεσμα…Όσοι το έχουν δοκιμάσει , έχουν απλά ξετρελαθεί!
Δείτε το :

glyko sokolata karamela1
Υλικά :

Πρόκειται για το πασίγνωστο , υπέροχο , αέρινο γλύκισμα με τη βελούδινη κρέμα και τη σφολιάτα. Η ιστορία του ξεκινάει κάπου στα 1700 μ.χ. στη Γαλλία εξού και το όνομά του : Μille feuille στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα και αυτό υποδηλώνει τις πολλές στρώσεις του γλυκού , που γίνονται ακόμα περισσότερες αφού η σφολιάτα χωρίζει σε πολλά φύλλα..Η κρέμα του “δικού μου” μιλφέιγ είναι αποτέλεσμα αρκετών δοκιμών και είναι υπέροχη , βελούδινη , παχιά στην υφή αλλά όχι στη γεύση και αρκετά απαλαγμένη από λιπαρά . Ωστόσο , όπως όλοι με διαβεβαιώνουν , είναι ένα από τα πιο πετυχημένα και παριζήτητα γλυκά μου…
Με πολλή χαρά το μοιράζομαι μαζί σας :

milfei1
Υλικά :

Η καλή μου φίλη Ελένη πριν λίγο καιρό μοιράστηκε μαζί μου μια εξαιρετική συνταγή για γλυκές , σοκολατένιες μπουκιές που στο εσωτερικό τους κρύβουν μια γλασερή και παχιά γέμιση αρωματική και κολασμένη ενώ περιβάλονται από κρούστα σοκολάτας. Περιέχουν κρέμα τυρί και γεμιστά μπισκότα . Εδώ είναι η έκπληξη: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε λογής γεμιστά μπισκότα (με φράουλα , λεμόνι , πορτοκάλι , μπανάνα , σοκολάτα ή βανίλια) και να δώσουμε στις γλυκομπουκιές μας το άρωμα που προτιμάμε.Όσο για την εκτέλεση; από απλή έως πανεύκολη…και καθώς την ίδια εποχή έλαβα δώρο μια εξαιρετική θήκη σιλικόνης για σοκολατάκια ή μικρά γλυκάκια από τη Silikomart είπα να δώσω στις γλυκομπουκιές ένα υπέροχο και παιχνιδιάρικο σχήμα…το αποτέλεσμα απλά μας ξετρέλανε:

glykompoykies1
Υλικά:

Η πανακότα μου αρέσει πολύ. Είναι ένα εύκολο γλυκάκι πολύ ελαφρύ στο στομάχι που φτιάχνεται εύκολα και ευχάριστα ενώ θεωρείται ένα ιδανικό επιδόρπιο  μετά από ένα  χορταστικό γεύμα , πολύ αρωματικό και πολυμορφικό κι αυτό γιατί αποτελεί μια καταπληκτική βάση που μπορεί ο καθένας να της δώσει τη γέυση που προτιμάει…..Ταιριάζει με γλάσο σοκολάτας , σως καραμέλας , σως φράουλας , με βύσσινο , με κεράσι ,  με άλλα γλυκά του κουταλιού και ό,τι βάζει ο νους. . .

Ας τη φτιάξουμε :

panakota kerasi 2

Υλικά :

Αυτά τα μαγικά , αρωματικά δάκρυα που προέρχονται από τον κορμό του μαστιχόδρεντρου έχουν μεγάλη ''δύναμη''. Απ' όσο γνωρίζω έχουν τεράστια αξία ως προς την υγεία . Εδώ όμως εκμεταλλεύομαι  το άρωμα της μαστίχας και την προσφορά της  στη ζαχαροπλαστική. Όπου και να μπει το έξοχο άρωμά της κάνει θαύματα….σε τσουρέκια , κουλούρια , παγωτά , κρέμες , λικέρ και πολλά άλλα! Σήμερα ''μπήκε'' στη απλή πανακότα μου και την απογείωσε…..μοσχοβόλησε όλο το σπίτι , αλλά το θαύμα αυτό θα ολοκληρωθεί όταν την ξεφορμάρω και τη συνοδέψω με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα.

Δείτε τη :

panakota mastixa4

Yλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...