tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πράσινη σαλάτα με ψητά λαχανικά και χαλούμι

Είναι κι εκείνες οι φορές που οι υποχρεώσεις τρέχουν , οι δουλειές κλέβουν όλη μας την ενεργητικότητα , το καλοκαίρι τρέχει με ταχύτητα δρομέα και εμείς δεν προλαβαίνουμε να απολαύσουμε την απλότητα και την ομορφιά των στιγμών που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε το μηχανισμό λειτουργίας μας. Εκεί λοιπόν είναι που κοντοστεκόμαστε , παίρνουμε μια βαθιά ανάσα , αδειάζουμε τον εαυτό μας απ’ όλα , χαλαρώνουμε και διεκδικούμε λίγη από την ξεγνοιασιά και την “τεμπελιά” που δικαιούμαστε…Σε μια τέτοια στιγμή "συνέλαβα" αυτή την άκρως καλοκαιρινή σαλάτα και την αγάπησα πολύ γιατί ήρθε μετά από καιρό έλειψης έμπνευσης….

salata haloymi
Υλικά:


150 γρ. ανάμικτη πράσινη σαλάτα (ρόκα , πράσινη και μωβ λόλα , iceberg , μαρούλι κλπ.)
1 χούφτα ντοματίνια
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
200 γρ. χαλούμι
Για το ψήσιμο:
2-3 κλαράκια δεντρολίβανο (απαραίτητο)
Μπόλικο θυμάρι
Αλάτι και λίγο αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη
4-5 κ.σ. λάδι
Για τη σως:
Όλα τα υγρά (μαζί με τα μυρωδικά) από το ψήσιμο των λαχανικών
6 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
1 κ.γλ. μέλι
1 κ.σ. πετιμέζι
1/2 κ.γλ. αλάτι

salata haloymi1salata spanaki talagani2


Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε το λαχανικά (ντοματίνια , κολοκυθάκι , πιπεριά) . Κόβουμε το κολοκυθάκι σε λεπτές φέτες και την πιπεριά σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε αντικολλητικό ταψάκι έτσι ώστε να χωρούν καλά και να μη σκεπάζονται μεταξύ τους , τα πασπαλίζουμε με το αλάτι , σκόρδο , θυμάρι και δεντρολίβανο , τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν καλά.
Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες και το ψήνουμε αμέσως μετά τα λαχανικά για 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σως: σε ένα σέικερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σως μαζί φροντίζοντας να μην αφήσουμε ούτε σταγόνα από τα υγρά των ψητών λαχανικών που έμειναν στο ταψάκι αφού εκεί είναι όλη η νοστιμιά. Χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε χοντροκομμένα τα σαλατικά στην πιατέλα αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά. Από πάνω σκορπίζουμε τα ψητά λαχανικά και το χαλούμι.
Περιλούζουμε με τη σως και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!

 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ