tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πατατοσαλάτα με φινόκιο

Είναι περίεργο αυτό που μου συμβαίνει αλλά λατρεύω τις βραστές πατάτες. Θα μου πει κανείς “τρελή είσαι”; δε σου αρέσουν καλύτερα οι τηγανιτές , τραγανές και νοστιμούλες , ή τουλάχιστον οι ψητές έτσι ξεροψημένες και ρόδινες και σου αρέσουν οι νερόβραστες , οι άχρωμες και άνοστες πατάτες; Ναι λοιπόν μου αρέσουν πολύ , πάρα πολύ με μπόλικο αλάτι , φρέσκο λαδάκι και ρίγανη (περί ορέξεως λόγος ουδείς) καθώς έλεγε και η γιαγιά μου..Αν τώρα τις εμπλουτίσω τις αγαπημένες μου πατατούλες με λεμονάτη μαγιονέζα , τρυφερά κολοκυθάκια , πικάντικη κάππαρη και αρωματικό , μεθυστικό φινόκιο είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα τις ζήλευαν.

patatosalata finokio

Υλικά :


4-5 μέτριες πατάτες
2-3 τρυφερά κολοκυθάκια
1 χούφτα κάππαρη
1 μικρό φλιτζάνι καλαμπόκι
1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο
Μια χούφτα μάραθο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 δόση μαγιονέζα χωρίς αυγά
Αλάτι , πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια , τα πλένουμε με άφθονο νερό και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό ώστε να μαλακώσουν αρκετά αλλά όχι να λιώσουν , περίπου 35 λεπτά. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις βυθίζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό για να φύγει η αψάδα τους. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
Όταν “γίνουν” τα λαχανικά , τα στραγγίζουμε από το νερό του βρασμού , τα κόβουμε σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ . Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
Τη συνταγή για τη μαγιονέζα χωρίς αυγά θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ .
Καλή όρεξη!

 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ