tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Πασχαλινή σαλάτα με αυγά

Η κάθε εποχή , η κάθε γιορτή και η κάθε περίσταση φέρνει τα δικά της υλικά στην κουζίνα και τα δικά της φαγητά και γλυκά που τη σηματοδοτούν απόλυτα…Το Πάσχα , πέρα από το αρνάκι , τα κουλούρια , τα τσουρέκια και το λατρεμένο γαλακτομπούρεκο μη μου πείτε πως δε σας φένει αμέσως στο μυαλό τα βρασμένα αυγουλάκια που τα τσουγκρίζουμε βέβαια και τόσο διασκεδάζουμε αλλά μετά τα απολαμβάνουμε …σωρηδόν με αλατοπίπερο και λαδόξυδο…Η σαλάτα στο Πασχαλινό τραπέζι , στην οικογένειά μας πάντα περιείχε μπόλικα  από αυτά τα αυγουλάκια και ήταν πραγματικά υπέροχη!
Δείτε τη δική μου παραλλαγή :

salata pasxalini
Υλικά :

250 γρ. πράσινα σαλατικά (κυρίως μαρούλι +πράσινη και μωβ σγουρή σαλάτα…)
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνιθο (τις κορυφές)
1 χούφτα ελιές
1 χούφτα κρουτόνς (ολικής άλεσης)
2-3 σφιχτοβρασμένα αυγά κομμένα στα 4
Αλάτι , μαύρο και λευκό  πιπέρι (το λευκό πιπέρι συνδυάζεται απόλυτα με τα αυγά)
Ελαιόλαδο και ξύδι κατά βούληση
Εκτέλεση :
Πλένουμε πολύ καλά τα πράσινα λαχανικά και τα κρεμμυδάκια , τα κόβουμε και τα στεγνώνουμε επίσης σχολαστικά! Τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε . Ψιλοκόβουμε και τον άνιθο και τον προσθέτουμε κι αυτόν . Μεταφέρουμε τότε τα λαχανικά σε απλωτή σαλατιέρα και τοποθετούμε περιμετρικά τα αυγά και στο κέντρο τις ελιές και τα κρουτόνς . Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και περιλούζουμε τη σαλάτα με μπόλικο  λάδι και ξύδι.!
Καλή όρεξη…
Σημ : Τη σαλάτα αυτή καλό είναι να την προτιμάμε συχνά καθώς αποτελεί ένα νοστιμότατο , πλήρες και υγιεινότατο γεύμα από μόνη της!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ