tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ψητά λαχανικά με σως από πετιμέζι!

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συνοδέψουμε τα ψητά κρεατικά , μπριζόλες , φιλέτα , ψαρικά , μπιφτέκια κ.λ.π…..απ' αυτή την ψητή , καταπληκτική , αρωματικότατη και πολύ εμφανίσημη σαλάτα…Ελαφριά αλλά και πολύ εύγευστη η σαλάτα με τα ψητά λαχανικά είναι θαύμα!

Ας τη φτιάξουμε :

psita lahanika1
Yλικά:


2-3 μελιτζάνες (ανάλογα με το μέγεθος)
2-3 κολοκύθια
4 έγχρωμες , μεγάλες πιπεριές
Αλάτι και λάδι για το ψήσιμο
Λίγα κουκουνάρια για το γαρνίρισμα
Για τη σως πετιμεζιού:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. πετιμέζι
1 κ.γλ. μέλι
1κ.γλ. μουστάρδα μέτρια πικάντικη {webgallery}

psita laxanika moystarda2psita lahanika2psita lahanika3psita lahanika4{/webgallery}

Εκτέλεση:
-Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά όλα μας τα λαχανικά. Καθαρίζουμε κοτσάνια , φλοίδες και σπόρια και τα κόβουμε σε μεγάλα τεράγωνα ή μέτρια κομμάτια. Τα αλατίζουμε , τα λαδώνουμε απ'  όλες τις μεριές (καλό είναι να τα ανακατέψουμε με το χέρι για να είμαστε σίγουροι ότι λαδώθηκαν καλά) , τα αραδειάζουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στη μεσαία σχάρα για 40-45 περίπου λεπτά , μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Όταν είναι έτοιμα , τα ξεκολλάμε με προσοχή από το χαρτί αλλά δεν τα βγάζουμε ακόμα! Δημιουργούμε ένα πουγκί με τη λαδόκολλά μας και τα κλείνουμε μέσα για 15 λεπτά περίπου , ώστε να διατηρηθούν τα λαχανικά μας   μαλακά και ζουμερά και να ενωθούν όλα τα υγρά που κρατάει το χαρτί ψησήματος! (εκεί είναι η νοστιμιά ;)
Τέλος μεταφέρουμε σε απλωτή σαλατιέρα , ετοιμάζουμε τη σως χτυπώντας για λίγα λεπτα στο σέικερ όλα τα υλικά της και ραντίζουμε με αυτή τα λαχανικά μας….Γαρνίρουμε με τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ