- Details
- Hits: 1126
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και απολαμβάνουμε όλες του τις χάρες…Τον καταγάλανο ουρανό και τη θάλασσα, τα δροσερά βραδάκια στην αυλή και το καρπούζι , τα ουζάκια με τους θαλασσινούς μεζέδες στην ακροθαλασσιά , τις βόλτες στις πλατείες και στα δρομάκια τις πόλης και του χωριού όπου σφύζουν από ζωή και τις παιδικές φωνές να χαλούν τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ , τα ανοιχτά πορτοπαράθυρα και τις κουρτίνες να ανεμίζουν ανέμελα! Αν πάλι ζούμε σε μεγαλόπολη , απλά κλείνουμε τα μάτια κι ονειρεύομαστε….Αφησα για το τέλος τα ζουμερά , κατακόκκινα κεράσια που τα απολαμβάνουμε έτσι τραγανά και υπέροχα σα να δίνουν ακόμα πιο δυνατό χρώμα στο ήδη ολοζώντανο καλοκαίρι….Αυτό το μικρό θαύμα θα το κάνουμε μια υπέροχη πίτα σήμερα και θα το απολαύσουμε συνδυασμένο με το άρωμα του βουτύρου και μια τραγανή κρούστα που θυμίζει έντονα σπιτική σφολιάτα…
Υλικά για τη ζύμη:
- Details
- Hits: 1285
Τάρτα με κρέμα σοκολάτας
Πολλές φορές οι πειραματισμοί και οι αναζητήσεις στην κουζίνα μας αποπροσανατολίζουν από τις απλές , κλασικές κι αγαπημένες συνταγές και από τις παραδοσιακές , γνώριμες γεύσεις.
Με αγάπη και σχεδόν νοσταλγική διάθεση , λοιπόν ένα πρωινό έφτιαξα αυτήν εδώ την τάρτα , ετοιμάζοντας πρώτα μια βουτυρένια , τραγανή και ξεροψημένη βάση. Ετοιμάσα μια πληθωρική , σοκολατένια γέμιση με απλά υλικά δένοντας την κρέμα σοκολάτας στην κατσαρόλα και τελικά τη γαρνίρισα με σαντιγύ σχηματίζοντας ροζέτες με το κορνέ…Η απλότητά της με γοήτευσε και την απόλαυσα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να ετοιμάζω τα υλικά της μπισκοτένιας βάσης μέχρι τη στιγμή που γεύτηκα την τελευταία κουταλιά!
Υλικά για τη βάση:
- Details
- Hits: 3431
Την πρώτη φορά μπορεί να πει κανείς ότι έτυχε! Την επόμενη φορά που έκανα τα περιφημα τσουρέκια της Ελπίδας , δε μπορεί να έτυχε , αλλά πέτυχε και μάλιστα απόλυτα!. Δε με δελέασε ο τίτλος “χωρίς ζύμωμα” αλλά το όνομα της φίλης μου που σ’ αυτήν χρωστάω τη μεγάλη αγάπη για τα ζυμώματα και τις πίτες αφού αυτή είναι “η πρώτη μου διδάξασα” και το έκανε με τόση πολλή αγάπη που δε μου άφησε περιθώρια να αποτύχω…Ο τρόπος εκτέλεσης της συγκεκριμένης συνταγής και τα καλομετρημένα υλικά καθώς και το όνομα της αγαπημένης μου Ελπίδας το οποίο πλέον αποτελεί εγγύηση είναι ταυτόσημο με την επιτυχία σε κάθε συνταγή. Η όλη διαδικασία είναι τουλάχιστον απολαυστική , η συγκεκριμέμη δόση είναι χορταστική αφού δίνει αρκετά τσουρέκια και το αποτέλεσμα είναι αναμφισβητητα υπέροχο. Αφράτα , πεντανόστιμα , κορδονάτα τσουρέκια με δυνατό άρωμα από μαχλέπι , πλασμένα με βούτυρο , αλεύρι και πολλή , πολλή αγάπη!
Υλικά:
- Details
- Hits: 5485
Τα θυμάμαι αυτά τα γλυκάκια όταν ήμουν μικρή! Κυκλοφόρησαν κάποια στιγμή στο εμπόριο και με είχαν τρελάνει. Ήταν στριφτάρια με φύλλο σφολιάτας και γεμιστά με κρέμα και σταφίδες…Τα κατανάλωνα μετά μανίας. Μέχρι που σταμάτησε να με ενθουσιάζει η “έτοιμη” σφολιάτα και να τη θεωρώ λύση ανάγκης. Άρχισα να υπολογίζω και τις θερμίδες , άρχισα να αποφεύγω και τα πολλά λιπαρά…για να μην τα πολυλογώ άρχισα να ψάχνω για αντικατάσταση τους με κάτι πιο ανάλαφρο και φυσικά “χειροποίητο” . Εδώ και καιρό έχω βρει την τέλεια συνταγή και απολαμβάνω το λατρεμένο μου γλύκισμα χωρίς τύψεις. Ήρθε η ώρα να τη μάθετε κι εσείς.
Υλικά: