tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Χαλβάς δίχρωμος με εσπεριδοειδή και σοκολάτα (νηστίσιμος)

Η μάνα…αυτό το ιερό πρόσωπο που μας έφερε στη ζωή...μας κρατούσε από το χέρι στα πρώτα μας βήματα…μας έμαθε να περπατάμε…μας έμαθε να κλαίμε , να γελάμε , να αγαπάμε…μας έμαθε να ζούμε…και δεν έπαψε ποτέ να μας δείχνει το δρόμο , να μας μαθαίνει πράγματα…να μας κοιτάζει στα μάτια , να τη κοιτάζουμε κι εμείς και να παίρνουμε δύναμη . Κι όταν κάποτε φύγει για τον ουρανό , είναι πάντα εκεί με όλα όσα σφράγισαν την ύπαρξή της , με όλα όσα μάθαμε , τα μικρά και τα μεγάλα , τα σημαντικά και τα ασήμαντα…τα καθημερινά…Μιλώντας με τη φίλη Μαριάννα για τη συνταγή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας , νόμιζα ότι η μαμά της (που έφτιαχνε αυτό το γλυκό) ζει…όμως έχει φύγει…Κι οι συνταγές της και τα μυστκά της είναι εκεί , μέσα στην καρδιά της κόρης της όπου θα συνεχίσει να ζει….

xalbas dixromos1
Υλικά :


1 κούπα λάδι (μισό ηλιέλαιο και μισό ελαιόλαδο)
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. κουβερτούρα  υγείας (μαύρη) , τριμμένη
Για το σιρόπι :
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Φλούδες από 2 μανταρίνια
1/2 μανταρίνι με την ψύχα
Καβουρδισμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

xalbas dixromos2xalbas dixromos3xalbas dixromos4xalbas dixromos5xalbas dixromos6xalbas dixromos7xalbas dixromos8xalbas dixromos12xalbas dixromos9xalbas dixromos10xalbas dixromos11xalbas dixromos13xalbas dixromos14xalbas dixromos15
Εκτέλεση :
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά , μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός . Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά .
Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και τα σιμιγδάλια και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά . Καβουρδίζουμε για λίγο τα σιμιγδάλια ανακατεύοντας διαρκώς . Δε θέλουμε να κάψει πολύ , για να μη σκουρύνει το μίγμα γιατί δε θα είναι εμφανής η διχρωμία . Τότε αδειάζουμε το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να απορροφηθεί τελείως (το σιρόπι) , να στεγνώσει το μίγμα , να ξεκολλάει εντελώς από την κατσαρόλα και να μαζεύεται μια συμπαγής μάζα γύρω από την κουτάλα . Τότε χωρίζουμε το μίγμα στα δύο . Το μισό το αδειάζουμε σε μια φόρμα πιέζοντας καλά γύρω-γύρω ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα . Στο υπόλοιπο που έμεινε στην κατσαρόλα προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε . Η κουβερτούρα θα λιώσει καθώς το μίγμα είναι καυτό και ανακατεύοντας θα πάρει ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα . Στρώνουμε κι αυτό κατά τον ίδιο τρόπο στη φόρμα πάνω από το πρώτο μίγμα και πιέζουμε καλά για να ενωθεί και να πάρει τη θέση του μέσα στη φόρμα . Μετά από λίγο ξεφορμάρουμε σε μια πιτέλα και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο . Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια κια σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία!
Και δυο λόγια ακόμα : -Αν η ποικιλία των μανταρινιών είναι γλυκιά και οι φλούδαες δεν πικρίζουν μπορούμε να τις πολτοποιήσουμε και να τις προσθέσουμε στο γλυκό για πιο δυνατό άρωμα !
- Η Μαριάννα που μας έκανε την τιμή να μας εμπιστευτεί τη συνταγή της μαμάς της διατηρεί σελίδα στο fb όπου μοιράζεται με όλους μας υπέροχες και σπάνιες συνταγές…Αξίζει να την επισκεφθείτε και να κάνετε like στη σελίδα της… https://www.facebook.com/mageireuodasmetimarianna

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ