tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τρίγωνα τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη (by An Ko)

Όποιος κινείται διαδικτυακά στον ίδιο χώρο με μένα , θα ξέρει βεβαίως αυτά τα περίφημα τυροπιτάκια της Άννας (An Ko) . Αλλά κι αν κάποιος τυχαία βρέθηκε να διαβάζει αυτή τη σελίδα του site μου , ενημερώνω ότι πρόκειται για τα πιο δημοφιλή τυροπιτάκια , τα πιο διάσημα και παινεμένα αλλά και τα πιο παιχνιδιάρικα με την εξαιρετική τεχνική και τη ζύμη που απ’ έξω είναι τραγανή ενώ  από μέσα είναι αφράτη και απολαυστική . Ομολογώ πως έβλεπα δεκάδες ενδιαφερόμενους να τα φτιάχνουν καθημερινά και τα είχα στις σημειώσεις μου για καιρό…σήμερα λοιπόν τα έφτιαξα κι εγώ για πρώτη φορά και σας διαβεβαιώνω ότι άργησα πάρα πολύ …

an ko1

Υλικά για τη ζύμη :


1 αυγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
1 κεσεδάκι (του γιαουρτιού) ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (εμένα μου πήρε λίγο λιγότερο)
Υλικά για τη γέμιση :
350 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
Μια χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
Πιπέρι
Για το ψήσιμο :
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
Λίγο σουσάμι

an ko2an ko3an ko4an ko5an ko6an ko7an ko8an ko9an ko10an ko11an ko12an ko13

Εκτέλεση :

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη: Σε μια λεκάνη , ρίχνουμε το αυγό , το λάδι και το γιαούρτι και τα αναμιγνύουμε με το σύρμα . Όταν γίνουν σαν κρέμα προσθέτουμε τη μαγιά και το αλεύρι σιγά σιγά και διαδοχικά , ζυμώνοντας με το χέρι . Θα πετύχουμε μια μαλακή και εξαιρετικά εύπλαστη ζύμη . Την αφήνουμε για λίγο στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση , ανακατεύοντας με ένα πιρούνι όλα τα υλικά .
Τότε στον πάγκο έργασίας μας αδειάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε (πανεύκολα) σε φύλλο 35x45 . Το χωρίζουμε με μαχαίρι στα δύο από πάνω μέχρι κάτω ξεκινώντας από τη στενή πλευρά και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και στα δυο κομμάτια . Ρολάρουμε τότε και σχηματίζουμε δυο μακρόστενα ρολά με την ένωση προς τα κάτω . Κόβουμε με το μαχαίρι σε τρίγωνα τυροπιτάκια και τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους στα ταψιά του φούρνου που έχουμε στρώσει  με λαδόκολλα .  Απλώνουμε με πινέλο  το χτυπημένο αυγό στην επιφάνειά τους και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην προτελευταία σχάρα για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν…Γίνονται ανάρπαστα !
Καλή σας όρεξη!
Ευχαριστώ πολύ τη φίλη An Ko για τα υπέροχα τυροπιτάκια της , για τη φιλία της και για τις υπόλοιπες αξιόλογες συνταγές που μοιράζεται μαζί μας!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες