tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κουλούρια Λαμπρής

Τις μέρες της γιορτής του Πάσχα , το σπίτι κατακλύζεται από  αρώματα και δε μπορώ να πω ότι δεν το απολαμβάνω. Είναι που έχει μπει η Άνοιξη για τα καλά , τα λουλούδια ευωδιάζουν , τα παράθυρα άνοιξαν και τα δωμάτια λούζονται πια στο φως αφού το "κλείσιμο" του Χειμώνα είναι παρελθόν. Είναι όμως και κάτι ακόμα που δίνει επιπλέον ένα δυνατό άρωμα και δεν είναι άλλο απ' αυτό του βουτύρου όταν ψήνονται τα περίφημα , αγαπημένα Λαμπροκούλουρα. Είναι το "άρωμα" της γιορτής , για μένα...Αυτή τη συνταγή την έχω μάθει από την πεθερά μου και τη θεωρώ αξεπέραστη…Πολλές φορές έχω δοκιμάσει και κάποιες άλλες συνταγές , ομολογουμένως πολύ αξιόλογες αλλά όπως και να' χει... πάντα καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα : Πάσχα χωρίς τα κουλούρια της πεθεράς μου ΔΕΝ γίνεται.  Είναι τα πιο τραγανά , τα πιο νόστιμα , τα πιο αυθεντικά γαλοκούλουρα και τα αγαπώ πολύ . Με πολύ χαρά λοιπόν τα μοιράζομαι μαζί σας!

Δείτε τα :

koyloyria labrhs copy

Υλικά :


250 γρ βούτυρο
1/2κιλό ζάχαρη
8 αυγά
1.200 γρ. αλεύρι (περίπου)
4 βανίλιες
1 φακελάκι αμμωνία
160 γρ γάλα
1 φακελάκι μπέικιν

koyloyria pasxalina2koulourakia vanilias4koyloyria pasxalina4koyloyria1koyloyria2koyloyria3

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
-Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα και τη βάζουμε κι αυτή στο ψυγείο.
-Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη , μετά προσθέτουμε το γάλα χλιαρό αναμιγνύοντας με την αμμωνία πάνω από τον κάδο του μίξερ , συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανίλιες και τη μαρέγκα. Εδώ σταματάμε το μίξερ.
-Μεταφέρουμε το μίγμα σε λεκάνη και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.
-Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε καλά!
-Βάζουμε για μισή ώρα τη ζύμη στο ψυγείο , πλάθουμε τα κουλουράκια μας , τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  και ψήνουμε στους 190ο μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα Λόγια Ακόμα :Προσέχουμε λίγο το αλεύρι, δε θέλουμε να πέσει περισσότερο γιατί θα σφίξει η ζύμη. Από το 1.100 γρ. και μετά προσθέτουμε λίγο-λίγο ελέγχοντας αν ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια. Επιτυχημένα θεωρώ ότι είναι τα κουλούρια μας όταν την ώρα που τα πλάθουμε κολλάνε ελαφρώς στα χέρια. Αν μασ δυσκολεύουν στο πλάσιμο λιπαίνουμε ελαφρλα τα χέρια μας.
Όταν ψήνονται εμφανίζουν στην επιφάνεια πολύ απαλές ρωγμές

Καλή επιτυχία …..και Καλό Πάσχα!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεϊκ