tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού (τύπου Μερέντα)

Αυτά τα μπισκότα είναι σκέτος πειρασμός . Πώς να σταματήσεις αν δεν αδειάσει η πιατέλα; Αυτό είναι ένα θέμα…Το άλλο θέμα είναι το πόσο εύκολα και γρήγορα και ευχάριστα φτιάχνονται , το πόσο παιχνιδιάρικα πλάθονται και το πόσο πολύ κυκλοφορούν στο διαδίκτυο . Τα έβλεπα συνεχώς μπροστά μου και ήμουν δύσπιστη , ομολογώ , μέχρι που είδα την υπέροχη φωτογραφία που ανάρτησε μια φίλη . Ήταν τόσο δελεαστικά , τόσο όμορφα που σε προκαλούσαν να τα φτιάξεις εκείνη τη στιγμή…τα υλικά τα έχουμε πάντα στο σπίτι…Ελάτε λοιπόν , βγάλτε τη Μερέντα από το πίσω μέρος του ντουλαπιού που την έχετε κρύψει και φτιάξτε τα αμέσως .

merentompiskota1
Υλικά :


2 μεγάλα αυγά
300 γρ. φαρίνα κοκ.
330 γρ. πραλίνα φουντουκιού (τύπου Μερέντα)

{webgallery}

merentompiskota2merentompiskota3merentompiskota4merentompiskota5merentompiskota6merentompiskota7merentompiskota8merentompiskota9merentompiskota10merentompiskota11merentompiskota12merentompiskota13

{/webgallery}

Εκτέλεση :
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα . Δουλεύουμε τα δύο υλικά με το πιρούνι μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα λείο , βελούδινο μίγμα . Προσθέτουμε τότε και τη φαρίνα και ενσωματώνουμε με μια μαρίζ . Σε λίγα λεπτά θα έχουμε μια υπέροχη , ελαστική , εύπλαστη ζύμη που δουλεύεται τέλεια . Βάζουμε τη ζύμη για λίγο στο ψυγείο . Χωρίζουμε τότε σε 40-44 μπαλάκια (ας φαίνονται μικρά , φουσκώνουν στο ψήσιμο ) , τα πλάθουμε στα χέρια μας και τα πιέζουμε ώστε να σχηματίσουμε μικρούς δίσκους . Τα αραδιάζουμε στα ταψιά του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα , αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , για 8-10 λεπτά , όχι περισσότερο γιατί θα χάσουν την υγρασία τους . Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν και τα αφαιρούμε από το ταψί .
Τρώγονται χλιαρά αλλά και κρύα .
Και δυο λόγια ακόμα :
-Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε την επιφάνειά τους  με χρωματιστή τρούφα πριν το ψήσιμο ώστε να δώσουμε στα μπισκότα μια γιορτινή πινελιά .
-Ακόμα μπορούμε να ενώσουμε δυο μπισκοτάκια με μια κουταλιά του γλυκού πραλίνα φουντουκιού ανάμεσα .
-Τέλος , ευχαριστώ τη Νίκη από τη Μεσσήνη για τη δελεαστική φωτογραφία της με την οποία με παρακίνησε να δοκιμάσω τα υπέροχα αυτά μπισκότα !

Πηγή : https://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-gemista-me-merenta.html
Καλή επιτυχία !

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεϊκ