tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπιφτέκια λαχανικών με πλιγούρι

Καταλάθος τα έφτιαξα , αλλά ήρθαν για να μείνουν αυτά τα μπιφτεκάκια. Πολύ απλά , είχα λίγα κολοκυθάκια στο καλάθι μου και θέλησα να φτιάξω κολοκυθοκεφτέδες…δίπλα έστεκε μοναχή μια μελιτζάνα και πιο δίπλα μια πιπεριά! "Τώρα αυτές γιατί να τις αφήσω έξω από το πάρτυ" σκέφτηκα…Πρόσθεσα και δυο πατάτες για πιο βελούδινη υφή , πρόσθεσα και μια χούφτα πλιγούρι για να απορροφά τα υγρά , όπως κάνουμε στις πίτες , προσθεσα λίγο αρωματικό δυόσμο και λίγη φέτα ….και εγένετο “θαύμα” . Μια πιατέλα με πεντανόστιμα μπιφέκια λαχανικών που τα έψησα και γέμισε η κουζίνα αρώματα..

mpiftekia laxanikon1

Υλικά:


5 κολοκυθάκια
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μελιτζάνα
1 πιπεριά
2 πατάτες
80 γρ. πλιγούρι
1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
2 αυγά
150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
8-10 κ.σ. λάδι
Λίγο αλεύρι για το πλάσιμο
και λίγο ακόμα λάδι για το ψήσιμο

mpiftekia laxanikon20mpiftekia laxanikon2mpiftekia laxanikon3mpiftekia laxanikon4mpiftekia laxanikon5mpiftekia laxanikon6mpiftekia laxanikon7mpiftekia laxanikon8mpiftekia laxanikon9mpiftekia laxanikon10mpiftekia laxanikon11mpiftekia laxanikon12


Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη του κρεμμυδιού , τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι , τα αλατίζουμε ελαφρά ώστε να αφυδατωθούν και τα στίβουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να αφαιρέσουμε τα υγρά. Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και αφαιρούμε (προαιρετικά) λωρίδες από τη σάρκα της. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε κι αυτές , ενώ ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Τοποθετούμε όλα τα τριμμένα λαχανικά σε μια λεκάνη και το κολοκλυθι όσο πιο καλά στιμμένο γίνεται. Προσθέτουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο , το πλιγούρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να σφίξει η ζύμη και να “φουσκώσει” το πλιγούρι.
Τότε στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί , και πλάθουμε μπιφτέκια μετρίου μεγέθους. Αν δούμε ότι έχει ακόμα υγρά η ζύμη τα πιέζουμε ελαφρά μέσα στις παλάμες μας. Στη συνέχεια αλευρώνουμε κι από τις δυο πλευρές και αραδιάζουμε στο ταψί. Λαδώνουμε την επιφάνειά τους με ένα πινέλο και τα ψήνουμε στους 180ο , για αρκετή ώρα μέχρι να ροδοψηθούν πολύ καλά! Αν χρειαστεί τα γυρίζουμε με προσοχή για να πάρουν χρώμα κι από την άλλη πλευρά!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες