tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεφτεδάκια με τριβελάκι και κρεμώδη σάλτσα

Έχει συμβεί κι αυτό: Να φτιάχνουμε κεφτέδες και να περισσεύουν μερικοί. Προκειμένου να τους τσιμπολογάμε έτσι άσκοπα και άτακτα καλύτερα είναι να τους χρησιμοποιήσουμε σα βασικό υλικό για να φτιάξουμε ένα υπέροχο πιάτο. Ένα πιάτο με ζυμαρικά και υπέροχη σάλτσα κρεμώδη και αρωματική , πλαισιωμένη με μανιτάρια και αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό και θυμάρι. Το πιάτο αυτό είναι απολαυστικό και το αγαπάνε όλοι…οπότε δε χρειάζεται να περιμένουμε να περισσέψουν κεφτέδες για να το δοκιμάσουμε. Ας πάρουμε λίγο κιμά κι ας ξεκινήσουμε από την αρχή!

keftedes me bides ala krem1

Υλικά για τους κεφτέδες:


1/2 κ. κιμά μοσχαρίσιο
120 γρ. μπαγιάτικο , μουσκεμένο ψωμί καλά στιμμένο
1 ξερό κρεμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη στην πρέσα
1 αυγό
1 χούφτα ψιλοκομμένο , φρέσκο δυόσμο
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
8 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Και λίγο λάδι για το ψήσιμο
Για τη σάλτσα:
10-12 κ.σ. λάδι
1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε καρέ
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό ντομάτας
100 ml κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
250 γρ. λευκά , φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. θυμάρι
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
Και επιπλέον:
400 γρ. τριβελάκι (εγώ χρησιμοποιώ ολικής άλεσης)
1 κούπα από το αμυλούχο νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
Λίγη ακόμα παρμεζάνα για το σερβίρισμα

keftedes me bides ala krem2keftedes me bides ala krem3keftedes me bides ala krem4keftedes me bides ala krem5keftedes me bides ala krem6keftedes me bides ala krem7keftedes me bides ala krem8keftedes me bides ala krem9

Εκτελεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τους κεφτέδες: Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά για τους κεφτέδες μαζί. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Αφού λαδώσουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή στρώσουμε λαδόκολλα σε ένα απλό , πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αραδιάζουμε μέσα σε αυτό. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρά τους κεφτέδες και τους ψήνουμε στους 200ο για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να βεβαιωθούμε ότι έχουν καλοψηθεί!

Τους αφήνουμε τότε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε μια απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε μέχρι να μεραθεί και να μοσχοβολήσει . Τότε προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε κι αυτά για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το χυμό , το θυμάρι , το σκόρδο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά. Παράλληλα στο διπλανό μάτι της κουζίνας βράζουμε το τριβελάκι σε άφθονο , αλατισμένο νερό. Στο τέλος του βρασμού , πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά , φυλάμε μια κούπα από αυτό το νερό.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και την παρμεζάνα και περιμένουμε να πάρει μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας . Τότε προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αμυλούχο νερό των ζυμαρικών που έχουμε φυλάξει , περιμένουμε να πάρει μία ακόμα βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για λίγα λεπτά και σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα , φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού και φυσικά φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες