tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο ψητό , γεμιστό με πιπεριά και γραβιέρα

Το  απλό , το ταπεινό , το μαμαδίστικο , το χιλιομαγειρεμένο , το φαγάκι των παιδικών μας χρόνων έχει περιθώρια για δοκιμές και για παραλλαγές; Μα φυσικά! Το κοτόπουλο με τις ξεροψημένες πατατούλες , έβαλε τα γιορτινά του , στολίστηκε με τα καλοκαιρινά του και βάλθηκε να μοιάσει στο “γιούλμπασι” . Αυτή η παραλλαγή , ήρθε σαν έμπνευση μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού , μέσα σε πολύ κούραση και πολύ τρέξιμο και αποδεικνύει πως η επιτυχία και η νοστιμιά δεν είναι θέμα περισπούδαστων υλικών και μεθόδων ούτε πολύωρης ετοιμασίας αλλά θέμα διάθεσης και “σωστής στιγμής”….

kotopoylo piperia graviera1

Υλικά:


1 ολόκληρο κοτόπουλο
4-5 πατάτες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
150 γρ. πικάντικη γραβιέρα
2-3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι , πιπέρι , γλυκιά πάπρικα και θυμάρι
Χυμό από δυο λεμόνια
1 φρέσκια ντομάτα
1 κρασοπότηρο λάδι

kotopoylo piperia graviera2kotopoylo piperia graviera3kotopoylo piperia graviera4kotopoylo piperia graviera5kotopoylo piperia graviera6kotopoylo piperia graviera7

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις πλένουμε , τις κόβουμε σε μακρόστενα μεγαλούτσικα κομμάτια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Προτιμάμε ταψί που διαθέτει σκέπασμα. Ρίχνουμε στις πατάτες αλάτι , πιπέρι και πάπρικα και ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Το πλένουμε πολύ σχολαστικά , καθαρίζουμε περιττές πετσούλες και χνούδια από το δέρμα του και το αλατοπιπερώνουμε επιμένοντας στο εσωτερικό του μέρος. Πλένουμε την πιπεριά , καθαρίζουμε το κοτσάνι και τα σπόρια και την τοποθετούμε ολόκληρη στο εσωτερικό του κοτόπουλου. Μέσα στην πιπεριά τοποθετούμε τη γραβιέρα κομμένη σε κομμάτια και το σκόρδο. 

Βάζουμε το κοτόπουλο έτσι ολόκληρο , γεμισμένο στο ταψί πάνω από τις πατάτες. Τρίβουμε πάνω τη φρέσκια ντομάτα , προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο , πασπαλίζουμε με θυμάρι (ή ρίγανη αν δεν έχουμε) λιγο ακόμα αλατοπίπερο αν χρειάζεται , σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο για μια ώρα περίπου. Τότε ξεσκεπάζουμε το ταψί , γυρίζουμε με προσοχή το κοτόπουλο , χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150ο και ψήνουμε τόσο ώστε να ξεροψηθεί και να πάρει το τέλειο χρώμα το κρέας αλλά και οι πατάτες.
Σερβίρουμε κόβοντας το κοτόπουλο (πανεύκολα πλέον) σε μερίδες με λίγες πατατούλες και λίγη από τη γεμιστή πιπεριά με το λιωμένο τυρί προσέχοντας να μην τσακωθούμε στη μοιρασιά  :D
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες