tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Όχι δεν είναι η αγαπημένη μου εποχή η άνοιξη , όσοι με γνωρίζουν προσωπικά το ξέρουν πολύ καλά αυτό! Όμως δε μπορώ να παραβλέψω την ομορφιά της , ούτε τα δώρα που απλόχερα μας χαρίζει..Είναι η αισιοδοξία και η ελπίδα που ζωντανεύει μέσα μας μαζί με τη φύση και τα λουλούδια , είναι ο ουρανός που έχει τόσο γαλάζιο χρώμα , είναι και η μέρα που μεγαλώνει , είναι τελικά κι αυτό το κόκκινο το χρώμα της φράουλας που μόνο που το βλέπει κανείς του φτιάχνει τη διάθεση….Και παραδεχτείτε το : όταν ήμαστε παιδιά και θέλαμε να ζωγραφίσουμε την άνοιξη , μια ξανθιά μακρυμαλλούσα κοπέλα φτιάχναμε που κρατούσε ένα μπουκέτο λουλούδια απ’ τη μια και ένα καλάθι φράουλες από την άλλη…

keik fraoyles1

Υλικά :


280 γρ. φαρίνα κοκ.
1 κ.σ. μπέικιν
1 φακελάκι βανιλίνη
160 ml λάδι ελαφρύ
250 γρ. φράουλες
2 αυγά
190 γρ. ζάχαρη
Λίγη άχνη ζάχαρη για το τέλος

fraoyla2marmelada fraoyla8keik fraoyles2keik fraoyles3keik fraoyles4keik fraoyles5keik fraoyles6keik fraoyles7keik fraoyles8keik fraoyles9keik fraoyles10keik fraoyles11

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις φράουλες , αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τις τοποθετούμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το μπέικιν και τη βανιλίνη.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το λάδι , τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές , ρευστό μίγμα. Προσθέτουμε και τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια , τα ανακατεύουμε άλλο λίγο με το σύρμα (δε χρειαζόμαστε καθόλου μίξερ) και αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ τον πάτο της οποίας έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 45 λεπτά περίπου (κάνουμε απαραίτητα το τεστ με τη λάμα του). Όταν είναι έτοιμο , περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε με προσοχή. Το τοποθετούμε στην πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Μπορούμε , αν θέλουμε , να το συνοδεύσουμε με μαρμελάδα φράουλα ή γλυκό του κουταλιού φράουλα και λίγο από το σιρόπι του.
Καλή επιτυχία!

Συνταγή για μαρμελάδα με φράουλες θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού με φράουλες θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

μπισκοτα κουλουρια