tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σοκολατόπιτα με σιρόπι κακάο

Τον τελευταίο καιρό το έχω παρακάνει με τα γλυκά παρόλο που δηλώνω ευθαρσώς πως δεν είμαι γλυκαντζού . Αν με ρωτήσει κανείς , θα απαντήσω πως η αδυναμία μου είναι οι αλμυρές δημιουργίες , οι πίτες , τα λαχανικά και τα θαλασσινά . Έλα όμως που αν έχεις σκοπό να ευχαριστήσεις κάποιον , να πλαισιώσεις γιορτινά κάποια οικογενειακή στιγμή ή κάποια στιγμή με φίλους το γλυκό είναι το “σίγουρο χαρτί”. 

Επιπλέον είναι  και οι διαδικτυακοί μου φίλοι…πως να του ευχαριστήσεις κι αυτούς και να τους προσκαλέσεις στη σελίδα σου... με κολοκυθάκια βραστά ; Μάλλον αδύνατον…

Κοπιάστε λοιπόν για σοκολατόπιτα “κόλαση” κι όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι.

sokolatopita1


Υλικά :

220 γρ. βούτυρο
5 αυγά
2 βανίλιες
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας κακάο
1 1/2 κούπα φαρίνα κοκ.
1 κ.σ. μπέικιν
1 κούπα πολύ ζεστό νερό
Λίγο κονιάκ (3. κ.σ. περίπου)
Μια χούφτα νιφάδες λευκής σοκολάτας για το γαρνίρισμα

sokolatopita2sokolatopita3sokolatopita4sokolatopita5sokolatopita6sokolatopita7sokolatopita8sokolatopita9sokolatopita10sokolatopita11sokolatopita12sokolatopita13sokolatopita 14sokolatopita15


Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη . Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά γιατί θέλουμε απλά να λιώσουν τα υλικά . Ανακατεύουμε με το σύρμα και όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη προσθέτουμε το κακάο και το ζεστό νερό . Ανακατεύουμε πολύ καλά , διαρκώς σε μέτρια θερμοκρασία , μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές σιρόπι και όταν είναι έτοιμο , γεμίζουμε με αυτό το σιρόπι ένα φλιτζάνι του τσαγιού και το αφήνουμε κατά μέρος . Σ’ αυτό το σημείο κλείνουμε το μάτι της κουζίνας χωρίς να αποσύρουμε από τη φωτιά . Χτυπάμε με το σύρμα σε ένα μπωλ τα αυγά με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά . Προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και το κονιάκ ανακατέυοντας για λίγο ακόμα .
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή άλλο πυρίμαχο σκεύος 30x20 και αδειάζουμε μέσα το ρευστό μίγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για 20 λεπτά . Αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο , το περιλούζουμε με προσοχή με το σιρόπι που έχουμε φυλάξει . Δε χρειάζεται να τρυπήσουμε ή να χαράξουμε το γλυκό για να το σιροπιάσουμε. Περιμένουμε λίγα λεπτά ώσπου να αποροφηθεί εντελώς και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες λευκής σοκολάτας .
Περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνοδεύεται άψογα με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

μπισκοτα κουλουρια