tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ δίχρωμο με τριμμένο μήλο και σοκολάτα

Κέικ…αλλά τι κέικ!Αφράτο , γλασερό , πεντανόστιμο , αρωματικό , απολαυστικό , φρουτένιο , σοκολατένιο….θέλετε κι άλλα; Αυτό το κέικ είναι το αγαπημένο μου και είναι αποτέλεσμα μιας δοκιμής που έκανα ένα απόγευμα που είχα κέφια και δεν τα πήγα κι άσχημα….τα μπαχαρικά και το μήλο είναι κορυφαία , τείνουν να θεωρούνται σταθερή αξία ενώ  η αγαπημένη σοκολάτα είναι η εγγύηση…τελικά όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω ότι η κατασκευή ενός κέικ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο με πάμπολλες δυνατότητες...φαντασία και δημιουργικότητα , όρεξη και κέφι να’ χει κανείς…

Δείτε το :

keik dixromo1

Υλικά :


150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 μήλα
280 γρ. κόκκινη φαρίνα
250 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. λάδι ελαφρύ
3 αυγά
1 γιαουρτάκι στραγγιστό
1 κ.γλ. μπέικιν
Μίγμα μπαχαρικών (2 βανίλιες , 1 κ.γλ. κανέλα , γλυκάνισο τριμμένο και μοσχοκάρυδο)

{webgallery}

keik dixromo3keik dixromo2keik dixromo4keik dixromo5keik dixromo6keik dixromo7keik dixromo8keik dixromo9

{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Πρώτα-πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει λιγάκι
-Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα με τον τρίφτη του κρεμμυδιού
-Κοσκινίζουμε αλέυρι , μπέικιν και μπαχαρικά μαζί
-Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και τότε αρχίζουμε να προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εναλλάξ . Πρώτα λίγο αλέυρι , μετά λίγο λάδι , μετά λίγο γιαούρτι και τέλος λίγο τριμμένο μήλο και πάλι από την αρχή  μέχρι να τελειώσουν τα υλικά…Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα , το χωρίζουμε σε δυο μέρη , το ένα λίγο λιγότερο όπου προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά!
-Αδειάζουμε τότε το μισό λευκό μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και στη συνέχεια σκορπίζουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα εδώ κι εκεί..Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά…Διορθώνουμε , ανακατεύοντας την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην κάτω σχάρα για περίπου μία ώρα , μέχρι να βεβαιωθούμε κάνοντας το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού ότι έχει ψηθεί καλά… (θέλει προσοχή μιας και είναι πολύ γλασερό το μίγμα λόγω του τριμμένου μήλου)
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο , περιμένουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα…
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε…..
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

μπισκοτα κουλουρια