tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Fudge λευκής σοκολάτας με φουντούκια και γεμιστά μπισκότα

Όλα τα καλά μαζί θα έλεγα εγώ τώρα…και το σπουδαιότερο; τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα , όχι μόνο στο να τα ετοιμάσουμε αλλά , δυστυχώς ή ευτυχώς και στο να τα καταναλώσουμε αφού τα γλυκάκια αυτά είναι απερίγραπτα νόστιμα και δελεαστικά που δε μπορεί να σταματήσει κανείς στο ένα…ποιό ένα δηλαδή;…θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους μου να ενημερώσω ότι δε σταματάμε αν δεν αδειάζουμε το γυάλινο μπωλάκι στο οποίο τα τοποθετήσαμε , έχοντας την απατηλή  χαρά ότι εξασφαλίσαμε ένα κέρασμα για δυο-τρες μέρες…λόθος πρόβλεψη , λάθος εκτίμηση…τα fudges λευκής σοκολάτας τα φτιάχνουμε και τα καταβροχθίζουμε αμέσως  μέχρι…τελικής πτώσεως.

fudge leykh sokolata1

Υλικά :


400 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
60 γρ. βούτυρο
100 γρ. φουντούκια
1 μεγάλο πακέτο μπισκότα γεμιστά της προτίμησής μας
Ζαχαρωτά ή τρούφα ή λίγα επιπλέον ψιλοκομμένα μπισκότα για την επιφάνεια

fudge leykh sokolata2fudge leykh sokolata3fudge leykh sokolata4fudge leykh sokolata5fudge leykh sokolata6fudge leykh sokolata7fudge leykh sokolata8fudge leykh sokolata9fudge leykh sokolata10fudge leykh sokolata11fudge leykh sokolata12fudge leykh sokolata13

Εκτέλεση:

Χοντροκόβουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψάκι. Ψήνουμε για λίγα λεπτά στους 200ο για να “στεγνώσουν”και να καβουρδιστούν ελαφρά. Τα αφήνουμε στην άκρη . Κόβουμε τα μπισκότα στα τέσσερα με τα χέρια μας και τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τις κουβερτούρες , το ζαχαρούχο και το βούτυρο . Ανακατεύουμε διαρκώς με μια κουτάλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνουν μια λευκή , ρευστή μάζα. Δεν αφήνουμε το μίγμα να πάρει ούτε μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε τα φουντούκια και τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μακρόστενο ταψάκι 20x25 στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα , λιαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και σκορπίζουμε πάνω της  το υλικό που έχουμε επιλέξει για διακόσμηση. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν παγώσει το μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε μια επιφάνεια εργασίας. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού , κόβουμε το γλυκό μας σε τετράγωνα κομμάτια , τα τοποθετούμε , αν θέλουμε , σε ατομικά χαρτάκια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Φυλάσσονται σε δροσερό μέρος , εκτός ψυγείου.

Σημ. : Αν θέλουμε να διατηρήσει το μίγμα το χρώμα της λευκής σοκολάτας δεν ανακατεύουμε πολύ τα μπισκότα από την ώρα που θα τα προσθέσουμε ειδικά αν έχουμε επιλέξει γεμιστά με κακάο, απλά κάνουμε μια ελαφριά  , γρήγορη ανάμιξη... Όπως φαίνεται στη φωτογραφία τα δικά μου πήραν το χρώμα των μπισκότων γιατί τα ανακάτεψα αρκετά.
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

τουρτες